Skip links
Selülit tedavisi

Selülit Tedavisi Nedir ve Nasıl Yapılır?

    Selülit zararlı bir durum değildir. Yağ dağılımlarının farklı olduğundan kadınlarda daha sık görülür. Kademeli olarak artış gösteren bir şiddete sahiptir. Çeşitli selülit tedavisi yöntemleriyle ortadan kaldırılabilir.

    Selülit tedavisi yaklaşımları kişiden kişiye değişiklik gösterir. Etkili sonuçlar elde edebilmek için çeşitli tedavi yöntemleri bir arada uygulanabilir. Hemen hemen her selülit tedavisinin kendine özgü bir takım riskleri vardır.

    Selülit nedir?

    Selülit cildin çeşitli çukurlara sahip olması şeklinde kendini gösterir. Sebebi ise derinin altında yağ birikmesidir. Lifli bağ dokularıyla birbirine bağlanan yağ hücreleri cilde karşı harekete geçtiğinde selülit meydana gelir.

    Selülit kadınlarda çok daha yaygındır. Bunun sebebi ise kadınlarda yağ dağılımının farklı bir karakteristiğe sahip olmasıdır. Kalçalar, basenler, uyluklar ve göbek kısmı en çok selülit oluşan bölgelerdir.

    Selülit ciddi bir sağlık problemi olmasa bile pek çok insan görüntüsünü çirkin bulduğundan ondan kurtulmak ister. Selülitleri ortadan kaldırmak için kremler, masajlar ve lazer tedavileri gibi yöntemler kullanılabilir.

    Selülit neden oluşur?

    Selülit nasıl oluşur? Kısaca selülit yağ hücrelerini çevreleyen bağ dokularında yaşanan yapısal değişiklikler sebebiyle ortaya çıkar. Söz konusu bağ dokularına septa adı verilir. Septa yağın yerinde durmasını sağlar.

    Septa esnek hale gelmeye başladığında cilt aşağı doğru çekilir. Böylece selülitin karakteristik görünümü olan çukurlar ortaya çıkar. Bununla birlikte selülit genetik faktörlere, hormonal değişikliklere veya yaşa bağlı olarak gelişebilir.

    Selülit belirtileri nelerdir?

    Selülit oluşumunun en önemli belirtisi ciltteki çukurlardır. Çukurların olduğu bölgeye dikkatli baktığınızda portakal kabuğuna benzer dokuları fark edebilirsiniz. Uyluklar, kalçalar ve basenler ilk bakmanız gereken yerlerdir.

    Cildinizde gerginlik hissi veya renk değişikliği varsa selülitten şüphe duyabilirsiniz. Bazı durumlarda etkilenen bölgede şişlik olabilir. Aynı zamanda bacaklarınızda ciddi bir yorgunluk hissine sahip olabilirsiniz.

    Selülit belirtileri herkeste aynı şekilde değildir. Bu sebeple cildinizde çukurlaşma olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Cildinizde çukurlaşmalar varsa bir cilt uzmanına giderek problemin tespitini sağlayabilirsiniz.

    Selülitin dereceleri nelerdir?

    Selülit ciddiyetine bağlı olarak çeşitli derecelere ayrılır. Derecelendirmeler yoluyla en uygun tedavi planı oluşturulur. Selülitin şiddet derecesi 0’dan başlayarak 3’e kadar kademeli olarak devam eder.

    • 0. derece selülit: Selülit gözle görülecek şekilde fark edilmez. Sadece cilt uzmanının muayenesi sonrasında selülit olduğu öğrenilebilir.
    • 1. derece selülit: Cilt sıkılaştığında ortaya çıkan selülittir. Kişi yattığında veya ayaktayken kolayca fark edilemez.
    • 2. derece selülit: Kişi ayaktayken ve yatarken kolayca fark edilebilir. Cildin sıkılaşması durumunda çok daha belirgin hale gelir.
    • 3. derece selülit: Bir önceki dereceye oldukça benzerdir. Aralarındaki fark ise selülitin çok daha belirgin bir şekilde görünmesidir.

    Selülit birinci dereceye kadar normal kabul edilebilir. Sonraki derecelerde ise daha ciddi görülür. Kişiye en uygun selülit tedavisini belirleyebilmek için doğru değerlendirme yaparak selülit derecesini saptamak önemlidir.

    Selülit hangi durumlarda daha çok görülür?

    Selülit pek çok insanı etkileyen bir durumdur. Ancak belirli durumlar bir araya geldiğinde çok daha sık görülür. Özellikle yağların karakteristiği sebebiyle kadınlarda ve aşırı kilolu kişilerde selülit oluşumu daha yaygındır.

    • Kadınlar: Kadınlarda yağ ve kas dokusu erkeklere göre farklı olduğundan selülit çok daha yaygındır. Üstelik östrojen gibi çeşitli hormonlar selülit gelişimine katkı sağlayabilirler.
    • Yetişkinler: İnsanlar yaşlandıkça selülit gelişme olasılığı artış gösterir. Bunun temel sebebi ise yaşlandıkça vücudun esnekliğini kaybetmesidir. Yaş ilerledikçe selülitler daha belirgin hale gelirler.
    • Kilolu insanlar: Aşırı kilolu insanlarda selülitlerin ortaya çıkma olasılığı çok daha yüksektir. Kilo fazlalaştıkça yağ miktarı artış gösterir. Yağ miktarına bağlı olarak selülit daha fazla olur.
    • Hareketsizlik: Hareketsiz bir yaşam tarzına sahip olan kişilerde kan dolaşımı zayıftır ve kilo alımı yüksektir. Bu sebepten ötürü selülit çok az olsa bile çok daha görünür hale gelebilir.

    Selülit kişinin vücut tipine bağlı olarak etki gösterme eğilimine sahiptir. Oldukça yaygın bir durum olmasına rağmen her zaman sağlık açısından endişelenmeyi gerektirecek bir problem olarak görülmez.

    Selülit vücudun hangi bölgelerinde oluşur?

    Selülit genelde kalça, basen, uyluk ve karın bölgelerinde ortaya çıkar. Vücut yağının fazla olduğu her bölgede gelişim gösterebilir. Bu sebeple nadiren bile olsa kollarda, bacaklarda ve göğüslerde olabilir.

    Selülit belirli bir cilt tipine özgü değildir. Her türlü cilt tipinde ve ten renginde görülebilir. Kişiden kişiye değişiklik gösteren bir yapısı vardır. Özellikle kilo alıp verme veya hormonal değişiklikler sonrasında daha belirgin hale gelir.

    Selülitin zararı var mı?

    Selülit cildin görünümünü etkileyerek daha çukurlu bir hal almasını sağlar. Tıbbi açıdan ciddi bir durum olarak görülmez. Kişinin sağlığı açısından bir risk meydana getirmez. Aynı zamanda kötü hijyen belirtisi değildir.

    Selülitten kurtulmak isteyenler onu çirkin buldukları için tedavi olmaya çalışırlar. Çünkü selülit vücutta fazla yağın bir göstergesi olarak görülür. Bazı durumlarda ise başka hastalıkların ortaya çıkardığı bir etki olabilir.

    Selülit başka hastalıkların belirtisi mi?

    Selülit bir doğrudan başka hastalığın belirtisi değildir. Daha çok cildin görümünü etkileyen bir durumdur. Derinin altında yağ birikmesi sonucu ortaya çıkar. Yağ hücrelerini çevreleyen lifli bağ dokularıyla bağlantılıdır.

    Buna rağmen selülit belirli tıbbi rahatsızlıklara sahip olan kişilerde daha sık görülebilir. Obezite problemi yaşıyorsanız veya hormonal bozukluklara sahipseniz vücudunuzda selülit oluşma olasılığı çok daha fazladır.

    Tüm bunlara ek olarak kalp yetmezliği gibi bir probleminiz varsa bir yan etki olarak selülitle karşılaşabilirsiniz. Eğer sağlığınızla ilgili çeşitli endişelere sahipseniz doktora giderek genel kontroller yapılmasını sağlayabilirsiniz.

    Selülit ağrı yapar mı?

    Selülit tek başına ağrıya neden olan bir durum değildir. Cilt altında biriken yağlar sebebiyle cildin görünümünü etkiler. Sadece kas zayıflığı gibi bir sebeple kaslarda gerginlik oluşursa ağrı yaşanması söz konusudur.

    Belirli bir selülit tedavisi gördüyseniz yan etki olarak geçici süreliğine ağrı yaşayabilirsiniz. Ağrı yaşanması özellikle cerrahi olmayan prosedürlerde çok daha yüksektir. Ağrı kesici kullanımıyla ağrıyı azaltmak mümkündür.

    Doğum kontrol hapları selülit yapar mı?

    Doğum kontrol hapları vücutta hormonal değişikliklere sebebiyet verebilir. Hormonal değişiklikler vücudun yağ depolama becerilerini etkilerler. Bu sebeple selülit oluşumuna katkıda bulunabilmeleri mümkündür.

    Doğum kontrol haplarının bir kısmı vücutta sıvı tutulma durumunu yükseltir. Vücutta sıvı tutulduğunda selülit daha görünür hale gelir. Ayrıca kilo alımına neden olabildiklerinden selülit oluşma riski yükselebilir.

    Sporcularda neden selülit olmaz?

    Sporcularda selülit olmamasının sebebi düzenli fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenmedir. Sporcular kaslarını sıkılaştırmak ve vücut yağlarını azaltmak için özel programlarla çalışırlar. Böylece selülit görünümünü azaltırlar.

    Selülit oluşumunun temel gerekçesi kişinin yaşam tarzı alışkanlıklarıdır. Buna ek olarak genel sağlık durumu gibi bazı faktörler hesaba katılmalıdır. Sporcular normal insanlara göre bu konularda daha avantajlıdırlar.

    Selülit nasıl önlenir?

    Selülit oluşumunu tamamen önlemek mümkün değildir. Sadece selülit görünümünü minimum düzeye indirebilirsiniz. Bunu başarabilmek istiyorsanız düzenli egzersiz yapmalı ve sağlıklı bir diyeti takip etmelisiniz.

    • Düzenli egzersiz: Düzenli egzersiz yapmadığınız sürece selülitleri azaltma şansınız oldukça düşüktür. Egzersizler vücut yağını azaltırlar. Böylece çok daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.
    • Sağlıklı beslenme: Selülitleri önlemek için beslenme alışkanlığınızı değiştirmeniz gerekir. Yüksek karbonhidrat değerine sahip olan gıdalardan uzak durarak ilk adımı atabilirsiniz.
    • Bol su tüketimi: Bol su tüketerek vücuttaki toksinleri azaltabilirsiniz. Toksinler azaldığında kan dolaşımı iyileşebilir ve vücudun belirli bölgelerinde selülit oluşumu riski azalabilir.
    • Kötü alışkanlıkları bırakma: Aşırı sigara ve alkol tüketimi selülit oluşumuna etki edebilir. Alkol tüketimi kan dolaşımını zayıflatarak aşırı kilo alımına sebebiyet verebilir.
    • Uyku düzeni: Vücudunuzun gerekli miktarda uykuyu almasını sağlamalısınız. Genel olarak 7-8 saat yeterli görülür. Uyku eksikliği çekerseniz selülit gelişimine katkı sağlamış olursunuz.

    Selülit pek çok farklı nedenden dolayı oluşabilir. Selülit oluşumuna engel olmak için sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemelisiniz. Mevcut koşullarda selülitiniz varsa çeşitli selülit tedavi yöntemlerine başvurabilirsiniz.

    Selülit nasıl geçer?

    Selüliti ortadan kaldırabilmek için çeşitli yöntemlerden yararlanılabilir. Kapsamlı bir selülit tedavisine başvurmadan önce çeşitli adımlar atabilirsiniz. Ancak selülitin tamamen ortadan kalkmayacağını bilmelisiniz.

    • Kremler: Prosedürlere dayalı olan selülit tedavisine geçilmeden önce çeşitli kremlere başvurulabilir. Kremler kan akışını uyarıp yağları parçalayarak selülit görünümü azaltmayı başarabilirler.
    • Masajlar: Selülit olan bölgeye bir masaj aleti kullanarak masaj yapmak yağ birikintilerini azaltabilir. Kan akışı iyileştirilerek yağ birikintileri parçalanabilir ve selülit ortadan kaldırılabilir.
    • Düzenli egzersiz: Kuvvet odaklı bazı antrenmanlar yaparak kaslarınızı sıkılaştırabilirsiniz. Kaslar sıkı hale geldiğinde vücut yağı azalır ve selülit görünümü belirli bir düzeyde ortadan kalkar.
    • Beslenme dengesi: Beslenme alışkanlığınızda belirli bir denge oluşturarak selülitlerden kurtulma şansınız vardır. Kilonuzu koruyabildiğiniz sürece selülitlerin görümünü azalır.

    Tüm bunları denemenize rağmen bir sonuç alamadıysanız kapsamlı selülit tedavisine başvurabilirsiniz. Selülitleri ortadan kaldırmak için lazer tedavisi ve liposuction dahil olmak üzere bir dizi tedavi yöntemi kullanılabilir.

    Selülit tedavisi nedir?

    Selülit nasıl tedavi edilir? Kısaca selülit tedavisi ciltteki selülit görünümünü azaltmak için çeşitli prosedürlerin uygulanması yoluyla gerçekleştirilir. Bununla birlikte tedavilerin etkinliği kişiden kişiye değişebilir.

    • Lazer tedavisi: Selülit tedavisinde lazerle işlem yapılır. Lazer doğrudan yağ hücrelerinin dokusunu hedefler. Olabildiğince düşük seviyeli bir lazer enerjisi kullanılır ve yağ parçalanarak dolaşım iyileştirilir.
    • Ultrason tedavisi: Derinin altındaki yağ hücrelerini hedef almak için ses dalgaları kullanılabilir. Ses dalgaları ısı üreterek yağların parçalanmasını sağlarlar. Ancak bu yöntemin etkinliği stabil değildir.
    • Radyo frekansı tedavisi: Radyo frekansları cildin esnekliğini artırmaya yardımcı olur. Radyo dalgaları sayesinde deri altındaki dokular ısıtılır. Cilt daha esnek hale gelir ve selülit görünümü azalır.
    • Elektrik enerjisi tedavisi: Yağın parçalanmasına destek olmak amacıyla elektrik enerjisi kullanılır. Elektrik enerjisinin avantajı kolajen üretimini desteklemesidir. Ancak çok sık kullanılan bir yöntem değildir.
    • Liposuction tedavisi: Selülit tedavisinde tercih edilen cerrahi bir yöntemdir. Genel anestezi eşliğinde gerçekleştirilir. Selülit oluşan bölgedeki fazla yağ alınır. Ancak cildin altındaki diğer yağları tetikleyebilir.

    Selülit tedavi yöntemlerinin uygulanış biçimleri birbirinden farklıdır. Bir kişide işe yarayan yöntem diğer kişilerde işe yaramayabilir. Vücudunuza en uygun yöntemin seçilmesi için doktorunuza danışmanız gerekir.

    Kimler selülit tedavisi yaptırabilir?

    Cildindeki selülit görünümünden rahatsız olan kişiler selülit tedavisi yaptırabilirler. Genel sağlık durumunuz iyiyse ve hamilelik veya emzirme döneminde değilseniz selülit tedavisine başvurabilirsiniz.

    Tedaviler lazer, ultrason, elektrik veya radyo frekansıyla yapılabilirler. Bu sebeple sorun yaşamamak için selülit tedavisinden yararlanırken diyabet veya çevresel damar hastalığına sahip olmamanız gerekir.

    Selülit tedavisi için uygun bir aday olup olmadığınızı anlamın en kolay yolu bir cilt uzmanına danışmaktır. Cilt uzmanı tıbbi geçmişinizi ve mevcut durumunuzu değerlendirerek tedaviye uygunluğunuzu netleştirebilir.

    Kimler selülit tedavisi yaptıramaz?

    Herkesin prosedürlere dayalı selülit tedavisinden yararlanması mümkün değildir. Bunun sebebi tedavi sırasında kullanılacak yöntemlerin bazı kişilerin ciltlerine veya genel sağlık durumlarına uygun olmamalarıdır.

    • Hamilelik: Hamilelik veya emzirme döneminde bir kadınsanız selülit tedavisi yaptıramazsınız. Tedavi yöntemlerinin her birisi bebeğinizin gelişimine zarar verebilecek işlemler içerebilirler.
    • Kan hastalıkları: Çeşitli boyutlarda kan hastalığına sahipseniz bu tedaviden yararlanamazsınız. Benzer durum geçmişte kan pıhtılaşması yaşamışsanız geçerlidir.
    • Cilt enfeksiyonu: Çeşitli cilt enfeksiyonlarına sahipseniz selülit tedavisi yaptıramazsınız. Cildinizde açık yaralarsa varsa veya kanama bozukluklarına sahipseniz bu tedaviden uzak durmalısınız.
    • Belirli ilaçlar: Eğer kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız herhangi bir selülit tedavisinden yararlanma şansınız yoktur. Çünkü tedaviler kanama veya morarma riskini yükseltebilirler.
    • Belirli kanser türleri: Genel olarak pek çok cerrahi olmayan tedavi yöntemi kanser hastalarına önerilmez. Selülit tedavisi bunlardan biridir. Sebebi ise hastalığınızı kötüleştirebilme riskinin olmasıdır.

    Tedavi için uygun bir aday olup olmadığınızı sadece doktorunuz belirleyebilir. Tıbbi geçmişinizle ilgili tüm detayları onunla paylaşmanız gerekir. Ayrıca, bir tedaviye karar vermeden önce tüm riskleri öğrenmelisiniz.

    Selülit tedavisini hangi doktor yapar?

    Selülit tedavisinin belirli sağlık uzmanları tarafından yapılması gerekir. İlk başvurulması gereken kişi cilt uzmanı olmalıdır. Prosedürlere bağlı bir tedavi talebiniz varsa plastik cerraha veya estetik uzmanına gidebilirsiniz.

    • Cilt uzmanı: Selülit tanısını koyabilecek en doğru kişidir. Bir cilt uzmanı sahip olduğunuz selülitin derecesini belirleyebilir ve tedavi için hangi yöntemlerin en doğru seçenek olduğuna karar verebilir.
    • Plastik cerrah: Selülit tedavisini liposuction gibi işlemlerle yaptırmak istiyorsanız plastik cerrah en uygun seçimdir. Plastik cerrah ameliyat dahil olmak üzere tüm işlemler konusunda size bilgi verecektir.
    • Estetik uzmanı: Estetik uzmanları cilt bakımı konusunda eğitimlidirler. Selülit tedavisinin lazerle veya ultrasonla uygulanmasını istiyorsanız bir estetik uzmanına danışabilirsiniz.

    Selülitin farklı tedavi yöntemleri vardır. Her bir tedavi yöntemiyle farklı bir doktor veya uzman ilgilenir. Hangi tedaviye yönelmek istediğinize karar verdikten sonra ilgili branştan bir uzmana danışabilirsiniz.

    Selülit tedavisi zararlı mı?

    Selülit tedavisi deneyimli ve kalifiyeli uzmanlar tarafından yapıldığında güvenlidir. Ancak belirli tedavilerinin çeşitli riskler ve yan etkiler taşıdığı unutulmamalıdır. Her tedavinin avantajları ve dezavantajları bulunur.

    Bölgesel uygulanan kremler en güvenli tedavi olarak kabul edilirler. Lazer ve ultrason tedavileri ise geçici yan etkilere sahiptirler. Potansiyel riskin en yüksek olduğu tedavi yöntemi ise liposuction gibi cerrahi yöntemlerdir.

    Selülit tedavisi nasıl yapılır?

    Selülit görünümünü azaltmak için pek çok farklı tedavi yöntemine başvurulabilir. Her bir yöntemin uygulanma metodu diğerlerinden farklıdır. Hangi tedavi yöntemini seçtiyseniz ona uygun adımları takip etmelisiniz.

    Selülit tedavisi için bölgesel krem veya losyon kullanımı oldukça basittir. Selülit olan bölgeye belirli bir miktar krem sürülür. Çok fazla bastırmadan krem ilgili bölgeye dairesel bir şekilde yayılarak cilde işlemesi sağlanır.

    Masajlar ise estetik uzmanları tarafından yapılabilir. Yağın parçalanması gibi çeşitli avantajlar söz konusudur. Ancak yağ dengesiyle oynamamak için masajın yanlış bir şekilde yapılmamasına dikkat edilmelidir.

    Lazer ile selülit tedavisi nasıl yapılır?

    Lazer ile selülit tedavisinin en önemli adımlardan ilki cilt uzmanıyla konsültasyondur. Konsültasyon sırasında beklentilerinizi doktorunuza iletirsiniz. Gerekli değerlendirmeler sonrası tedaviye geçiş yapılır.

    • Tedavi öncesi: Tedaviye başlamadan önce doktorunuzun önerilerini dikkatle dinlemelisiniz. Doktorunuz sizden belirli gıdaları veya ilaçları tüketmemenizi isteyebilir.
    • Tedaviye hazırlık: Tedaviye başlamadan önce selülit olan bölge güzelce temizlenir ve tıraş edilir. Ayrıca çok fazla rahatsızlık hissetmemeniz için uyuşturucu krem uygulanabilir.
    • Lazerin kullanımı: Lazer cildinize yerleştirilir ve selülit olan alanda hareket ettirilir. Lazerden gelen enerji derinin altındaki yağ hücrelerine işler. Böylece yağ hücreleri küçülür ve kolajen artışı desteklenir.

    Lazer tedavisinin ardından cildinize bir miktar kızarıklık ve şişlik oluşabilir. Bunların doğal olduğunu bilmeniz gerekir. Doktorunuz size tedaviden sonra neler yapmanız gerektiği konusunda ek bilgi verecektir.

    Ultrason ile selülit tedavisi nasıl yapılır?

    Ultrason ile selülit tedavisi yaptırmaya karar verdiyseniz ilk olarak doktorunuzla görüşmelisiniz. Doktorunuzla görüşürken tıbbi geçmişiniz dahil tüm bilgileri ona sunarak tedavi planını netleştirmelisiniz.

    • Tedaviye hazırlık: Tedavi edilecek bölgenin temiz olması önemlidir. Bunun için kliniğe geldiğinizde tedavi hazırlığı için ilgili bölgeyi tıraşlama ve temizleme dahil tüm işlemler yapılır.
    • Ultrason kullanımı: Ultrason cilde yerleştirilir ve tedavi bölgesinde gezdirilir. Ultrason sayesinde kolajen üretimi desteklenir ve cildin esnekliği yükseltilir. Böylece yağ hücreleri parçalanabilir.
    • Tedavi sonrası: Tedavi sonrasında bir miktar ağrı yaşayabilirsiniz. Ayrıca tedavi bölgesinde kızarıklık oluşabilir. Bunlar geçici yan etkilerdir. Uzun sürmeleri durumunda doktorunuza danışmalısınız.

    Ultrason ile selülit tedavisi tek seanstan oluşmaz. İstenilen sonucu elde edebilmek için birkaç seans gereklidir. Ayrıca selülitler tamamen ortadan kalkmazlar. Sadece görünümlerinde önemli ölçüde azalma olur.

    Liposuction ile selülit nasıl tedavi edilir?

    Liposuction ile selülit tedavisi en fazla işlemin gerektiği tedavi türüdür. Cerrahi bir yöntem olduğundan tedaviye uygunluğunuz netleştirilmelidir. Bunun için konsültasyon sırasında mutlaka tıbbı geçmişiniz incelenmelidir.

    • Konsültasyon: Tedaviye karar verebilmeniz için doktorunuzla görüşürsünüz. Konsültasyon sırasında selülitlerinizin durumu ve tıbbi geçmişiniz detaylıca incelenerek tedaviye uygunluğunuz belirlenir.
    • Tedaviye hazırlık: Tedaviye gerektiği şekilde hazırlanmanız için doktorunuz çeşitli önerilerde bulunur. Öneriler arasında beslenme alışkanlığınızı değiştirmek gibi adımlar yer alabilir.
    • Tedaviye geçiş: Liposuction genel anestezi altında yapılan bir işlemdir. Doktorunuz vücudunuzda küçük bir kesik oluşturur ve fazla yağı çekebilmek için kanül adı verilen bir tüp kullanır.
    • Tedavi sonrası: Tedavi bittikten sonra tedavi bölgesinde belirli bir miktar morluk veya şişlik oluşabilir. Bu sebeple iyileşme süresi boyunca doktorunuzun önerilerine bağlı kalmalısınız.

    Liposuction, selülit tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Onu tek başına bir tedavi türü olarak görmek doğru olmaz. Ayrıca liposuction yapıldığında cildin altında kalan yağlar açığa çıkarak daha fazla selülit oluşturabilirler.

    Selülit tedavisi ne kadar sürer?

    Selülit tedavisinin ne kadar süreceği net değildir. Süre tamamen kullanılan yönteme ve kişinin vücudunda yer alan selülitin derecesine bağlıdır. Ayrıca belirli bir yöntemin her kişi için işe yarmayacağını unutmamak gerekir.

    • Kremler: Kremlerin ne kadar süre uygulanacağı selülit derecesine ve kullanılan krem türüne bağlıdır. Kremler birkaç hafta boyunca her gün kullanılır. Bazı kremlerin ise gereğinden fazla kullanılmaması gerekir.
    • Masajlar: Selülit tedavisinde masaj uygulaması seans başına 30-60 dakika sürer. Ne kadar seansın gerekli olduğu ise kişinin selülit derecesine ve selülitlerin masaj tedavisine verdikleri tepkiye bağlıdır.
    • Liposuction tedavisi: Liposuction tedavisi 1-2 saat sürebilir. Vücuttan alınacak olan yağ miktarına bağlı olarak süre değişebilir. Ayrıca iyileşme süresi diğer yöntemlere göre biraz daha fazladır.
    • Diğer tedaviler: Lazer tedavisi için 6-8 ve ultrason tedavisi için 8-10 aralığında seans gerekir. Her bir seansın uzunluğu 30-60 dakika arasında değişkendir. Seanslar arasında belirli boşluklar olmalıdır.

    Selülit tedavileri tek seferlik bir işlem değildirler. Tedavileri birer süreç olarak görmek çok daha sağlıklıdır. Kişinin vücut yapısı ve sahip olduğu selülit derecesi gerekli olan tedavi süresini doğrudan etkilerler.

    Selülit tedavisi etkisini ne zaman gösterir?

    Selülit tedavisi tamamen uygulanan yönteme göre etkisini gösterir. Ayrıca kişinin vücut yapısı gibi belirli faktörler etki süresini değiştirebilirler. Genel olarak ise sadece ortalama etki sürelerinden söz edilebilir.

    Selülit tedavisi kremlerle uygulanacaksa etkiyi görebilmek için birkaç hafta gereklidir. Masajlarda 1-2 seans sonrasında iyileştirme belirtileri başlar. Lazer ile ultrason tedavisinde ise etki birkaç günde ortaya çıkar.

    Etki konusunda en belirsiz durum ise liposuction tedavisine aittir. Liposuction ile selülit tedavisi ameliyattan hemen sonra görülebilir. Ancak bazı kişilerde sonuçların belirginleşmesi birkaç ay sürebilir.

    Selülit tedavisinin yan etkileri nelerdir?

    Selülit tedavisinin yan etkileri uygulanan yönteme göre değişiklik gösterir. Krem kullanımı yan etkileri en düşük yöntemdir. Nadiren bile olsa bazı insanlarda cilt tahrişine ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

    Masajların yan etkisi çok azdır ama tedavi bölgesinde geçici süreyle ağrı veya rahatsızlık hissedilebilir. Bununla birlikte lazer veya ultrasonla tedavilerde tedavi bölgesinde kızarıklık ve şişlik oluşabilir.

    Liposuction yan etkisi en yüksek selülit tedavisi yöntemidir. Anesteziye karşı çeşitli olumsuz reaksiyonlar söz konusu olabilir. Ayrıca kanama, enfeksiyon, düzensiz cilt rengi ve cilt dokusunun ölümü gibi yan etkiler mevcuttur.

    Selülit tedavisinin fiyatları nelerdir?

    Selülit tedavisinin fiyatları tedavi yöntemine göre farklılık gösterir. Liposuction gibi cerrahi bir yöntem veya lazerle tedavi uygulanacaksa doktorun deneyimi fiyatı etkileyebilecek önemli bir faktördür.

    Krem kullanımı maliyeti en düşük tedavi yöntemidir. Kremlerin maliyeti markaya ve kremin bileşenlerine göre değişkendir. Masaj tedavisinde ise tedaviyi yapacak kişinin deneyimi ve kalifiyesi önemlidir.

    Liposuction ile selülit tedavisi uygulanacaksa maliyet biraz daha yüksek olabilir. Bunun sebebi liposuction yönteminin daha fazla işlem gerektirmesidir. Tedaviye başlamadan önce tüm detayları öğrenmelisiniz.

    Size özel sunacağımız paket fiyatlardan yararlanmak ve kampanyalar hakkında bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Bizlere +90 549 149 39 03 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Detaylı vaka görmek için instagram ve youtube adreslerimizden bizi takip edebilirsiniz.

    Call Now Button
    × WhatsApp