Skip links
Sakal Ekimi

Sakal Ekimi

    Sakal ekimi özellikle seyrek ve düzensiz görünümün giderilmesi amacıyla uygulanan tıbbi bir işlemdir.

    Sakal ekimi ile tıpkı saç, kaş ve bıyık transplantasyonlarında olduğu gibi kozmetik görünümün şekillendirilmesi hedeflenir. Bu sayede sakal bölgesinde görülen dökülme veya biçimsiz büyüme gibi problemlere çözüm oluşturulur.

    Sakal Ekimi Nedir ve Kimlere Uygulanır?

    Sakal, kaş, bıyık gibi alanlar yüzün saçlı cilt bölgelerini oluşturur. Sakal ekimi ise saç transplantasyonu ile benzer özelliklere sahip olan bir operasyon türüdür. Sakal gelişimi, hem genetik hem de çevresel ve kişisel faktörlerden etkilenir.

    Bazı bireylerde, yüzün farklı bölgelerinde değişik hızlarla sakal büyüyebilir. Bazı odaklarda ise hiç sakal oluşmayabilir. Büyüyen ve düzenli bir yapıya sahip olan sakalların erken döküldüğü de gözlenebilir. Sonuçta ise, kişiyi kozmetik açıdan rahatsız eder nitelikte bir görünüm ortaya çıkar.

    Sakal ekimi ile, meydana gelen bu görünümün kalıcı bir şekilde giderilmesi amaçlanır. Bunun için ise hazırlık, operasyon ve iyileşmesi süreçlerinin tümünde planlı bir yaklaşım izlenmelidir. Başarılı sonuçlar alınabilmesi için doğru teknik planlamanın yanında deneyimli bir kadro da önem taşır.

    Sakal ekimi cerrahi bir prosedür olduğundan dolayı yalnızca bu alanda uzman hekimler tarafından uygulanmalıdır. Doktorlarımız tarafından, öncelikle sakal problemlerinize yönelik detaylı bir muayene gerçekleştirerek ekim işlemi açısından uygunluğunuzu değerlendirebilir.

    Sakal ekimi için kullanılan kökler başın arka kısmında yer alan saçlardan elde edilir. Dolayısıyla, donör bölge olarak adlandırılan bu kısmın sağlıklı saç bakımından elverişli olması gerekir. Sakal ekiminden verim alınabilmesi için, donör bölgenin hedeflenen odaklar için yeterli miktarda sağlıklı saç kökü bulundurması kritik önem taşır.

    Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahip olan bireylerde, uygun şartlar sağlandığında saç ekimi işlemi ile belirgin sonuçlar gözlenebilir:

    • Genetik seyreklik
    • Lazer işlemi sonrası sakal düzensizliği
    • Yüz bölgesini etkileyen yanıklar ve fiziksel travmalar
    • Geçirilen ameliyatlar sebebiyle oluşan sakal biçimindeki bozukluklar

    Sakal Ekimi Nedir

    Sakal Ekimi Hangi Teknikle Yapılır?

    Sakal ekimi operasyonu sırasında kullanılabilen farklı teknikler mevcuttur. Hekim, bireyin donör ve alıcı bölgelerini detaylı bir şekilde inceledikten sonra hangi tekniğin daha uygun olduğunu belirleyebilir. Sakal ekimi için tercih edilebilen teknikler ise şöyledir:

    • Foliküler ünite transplantasyonu (FUT): Donör bölgeden alınan bir cilt hattı üzerindeki saç foliküllerinin toplanmasıyla gerçekleştirilir. Geçmişte sık kullanılan bu yöntem, günümüzde de gerek görüldüğü durumlarda uygulanabilir. Alınan şerit biçimindeki cilt dokusu sebebiyle kalıcı ize sebep olduğundan ötürü güncel olarak daha az tercih edilen bir tekniktir.
    • Foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE): Sakal ekiminde en sık kullanılan yöntemdir. Donör bölge üzerinden herhangi bir cilt dokusu alınmaz. Bunun yerine, istenen miktardaki saç folikülü tekli bir şekilde çıkartılır. Böylece kozmetik açıdan olumsuz sonuçlara yol açabilen kalıcı iz gibi problemlere sebep olunmaz.
    • Direkt saç implantasyonu (DHI): FUE tekniğinin modifiye bir versiyonudur. Farkı ise kullanılan özel bir kalem aygıt sayesinde foliküllerin ekimini kolaylaştırmasıdır. Bu alet, toplanan saç köklerini kendi içerisinde muhafaza eder. Böylece, foliküller doğrudan hedef alana ekilebilir. DHI yönteminin en önemli avantajlarından birisi ise, hassas ve otomatize bir ekim işlemi sayesinde doku sağlığının üst düzeyde tutulabilmesidir.

    Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?

    Sakal ekimi işlemi için hazırlık, operasyon ve iyileşme evrelerinin kişiye özgü bir şekilde programlanması gerekir. Hazırlık aşamasında hekiminiz, öncelikle birtakım muayeneler gerçekleştirerek sakal ve saç yapınızı inceler. Bu sırada sakal bölgesindeki düzensizlik ve seyreklikler belirlenir.

    Ek olarak kişinin nasıl bir sakal görünümüne sahip olmak istediği de bu aşamada tartışılır. Doktorunuz, donör bölgenin sağlığını değerlendirerek nasıl bir sakal şekli elde edilmesinin mümkün olduğu konusunda sizi yönlendirir. Gerekli durumlarda işaretlemelerden de yararlanılarak kişiye özgü bir operasyon planı elde edilir. Operasyon tarihinde ise, öncelikle plan gözden geçirilir. Ardından lokal anestezi uygulanır. Bunun için sinir bloğu ve cilt altı enjeksiyon teknikleri birlikte kullanılır. Böylece tüm prosedür boyunca ağrı ve acı duyumu ortadan kaldırılır.

    Anestezi koşulunun sağlanmasının ardından ise ilk olarak donör bölgeden saç folikülleri toplanır. Daha sonra ise ekim işleminin planlandığı odaklarda mikro-kanallar açılır. Açılan mikro-kanallara saç folikülleri tekli biçimde yerleştirilir. Hedeflenen sakal görünümüne göre değişken sayılarda folikül ekilir. Tüm prosedürün tamamlanması ile uygun pansuman yapılır ve operasyon sonlandırılır.

    Sakal Ekimi Nasıl Yapılır

    Sakal Ekiminde Ne Kadar Kök Ekilir?

    Sakal ekimi sırasında ekilen kök miktarı, kişinin beklentileri ve donör bölge sağlığı doğrultusunda değişkenlik gösterir. Farklı sakal bölgeleri için ne kadar folikül gerekebildiği için şu şekilde listelenebilir:

    • Favoriler: 250-300 kök/tek yan
    • Yanaklar: 300-500 kök/tek yan
    • Çene ve ağız çevresi: 600-700 kök

    Sakal ekim işleminin planlanan alanların genişliğine göre farklı sayılarda folikül gerekir. Bu sebeple, özellikle genetik sebepler ile yoğun sakal eksikliği bulunan bireyler için birden fazla seans uygulanabilir. Hekiminiz, donör bölgedeki sağlıklı folikül sayısına göre nasıl bir sakal görünümü tercihi yapılması konusunda sizi yönlendirebilir.

    Operasyon Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

    Sakal ekimi sonrasında kısa süreliğine uyuşukluk ve yüz kaslarının hareketlerinde zorluk gibi problemler ile karşılaşılabilir. Uygulanan lokal anestezi nedeniyle ortaya çıkan bu durum, anestezik ilacın etkisinin bitmesi ile ortadan kalkar.

    Yüz bölgesinde yapılan işlemler sonucunda gelişen hafif şişlik ve ödem ise genellikle bir hafta içerisinde geriler. Sakal ekimi sonrasındaki iyileşme döneminin konforlu biçimde geçirilebilmesi için dikkat edilmesi gereken noktalar ise şöyledir:

    • Beslenme: Operasyon günü ve ertesinde sıvı veya yumuşak gıdalar tüketilmelidir. Bu sayede yüzdeki cilt gerilimi istenen seviyede tutulabilir.
    • Uygun bakım ve pansuman: Sakal ekimi gerçekleştirilen bölgenin yaklaşık 5 gün boyunca nemli tutulması önemlidir. Nem, cildin gerilimini dengeleyen bir faktördür. Bu nedenle iyileşme süreci boyunca da deriyi aşırı kurutan kimyasallardan uzak durulmalı ve hekim tarafından önerilen nemlendirici, güneş koruyucu ile uygun cilt bakımı yapılmalıdır.
    • İlaçlar: Hekiminiz, operasyon sonrasında görülebilen ağrı, inflamasyon gibi şikayetlerin giderilmesi amacıyla analjezik etkili anti-inflamatuvar türde bir ilaç kullanmanızı önerebilir. Ek olarak operasyon bölgesinde enfeksiyon gelişiminin önlenmesi amacıyla da antibiyotik kullanmanız gerekebilir. İyileşme dönemi süresince, hekiminiz tarafından tavsiye edilen ilaçlar uygun sürede ve miktarda kullanmanız önem taşır.
    • Sakal tıraşı: Operasyon sonrası yaklaşık bir hafta boyunca tıraştan kaçınılmalıdır. Daha sonra ise nazik ve dikkatli şekilde tıraş yapılabilir.
    • Kaçınılması gereken davranışlar: Operasyon bölgesinin iyileştiği süreç içerisinde cildi yıpratan her tür davranışa karşı dikkatli olunmalıdır. Yüzün sertçe yıkanması veya kaşınması, ovalanması gibi hareketler ekim yapılan alanın tahriş olmasına yol açabilir. Yüzme, sigara tüketimi, direkt güneş maruziyeti, aşırı terleme gibi davranışlardan ise özellikle iyileşmenin ilk dönemlerinde uzak durulmalıdır.

    Sakal Ekimi Fiyatları

    Sakal ekimi fiyatları, uygulanan işlemin türüne ve düzeyine göre değişkenlik gösterir. Bununla birlikte operasyonun yapıldığı merkez, kullanılan cihazlar, tedavi sonrası konaklama gibi faktörler de fiyatları etkiler. Hekiminiz ile operasyon öncesinde gerçekleştirdiğiniz görüşmeler esnasında size en uygun sakal ekimini planlayabilir, bu sayede net bir fiyat bilgisi de edinebilirsiniz. Sakal ekimi ve fiyatları hakkında danışmak için +90 549 149 39 03 telefon numaramızdan veya Whatsapp hattından bize ulaşabilirsiniz. Detaylı vaka görmek için instagram ve youtube adreslerimizden bizi takip edebilirsiniz.

    Leave a comment

    1. sakal ekimi yapılırken agri olur mu

      1. Alican Bey Merhaba;

        Fiyat verebilmemiz için lütfen yüz bölgenizin sağlı ve sollu resimlerinizi whatsappdan +90 555 104 56 00 gönderebilirseniz inceleyebilir ve size geri dönüş yapabiliriz.

    2. köse olan bölgeler var oraya ekim yapabilirmisinz

      1. Merhaba Selçuk Bey;

        Seyrek olan bölgere sakal ekimi yapılır.Fiyat verebilmemiz için lütfen yüz bölgenizin sağlı ve sollu resimlerinizi whatsappdan +90 555 104 56 00 gönderebilirseniz inceleyebilir ve size geri dönüş yapabiliriz.

    3. beni rahatsız eden sakal bölgesinde izler var onları kapatabilirmisiniz

      1. Merhaba Kamil Bey;

        İz ve yara bölgesine tamamen iyileşmiş ise ekim uygulanabilir.Fiyat verebilmemiz için lütfen yüz bölgenizin sağlı ve sollu resimlerinizi whatsappdan +90 555 104 56 00 gönderebilirseniz inceleyebilir ve size geri dönüş yapabiliriz.

      1. Merhaba Caner Bey;

        Sakal ekimi fiyatı verebilmemiz için lütfen yüz bölgenizin sağlı ve sollu resimlerinizi whatsappdan +90 555 104 56 00 gönderebilirseniz inceleyebilir ve size geri dönüş yapabiliriz.

    4. Post comment

      Yasin Bıçakcıoğlu says:

      sakallar ne zaman çıkmaya başlar

      1. Merhaba Yasin Bey;

        Ekimden sonra 3 ay sonra çıkmaya başlar 1 yılın sonunda ekilen kökleri tamamlamış olur.

    5. Sakal bölgemde seyrek bölgelerim vardı ekim yaptırdım Zeynep hanım bu konuda işinin ehli profesyonel bir insan.

    6. Sakal ekimi yapıldıktan itibaren ne kadar zaman geçtikten sonra çıkmaya başlar ?

    7. Merhaba bende sakal ekimi hakkinda bilgi almak istiyorum. öncelikle belirtmek istedigim ben 2015 yilinda almanya da kapali anevrizma ameliyati oldum ( kafa) lokal anestezi siradasinda acaba bir sorunla karsilasirmiyim ? tesekkürler

    8. Bıyığım ve çenemde sakal var doğuştan yanaklarımda sakal yok ekim yaptırmak istiyorum yarım köseyim ekim yaptıra bilirmiyim

    Call Now Button
    × WhatsApp