Skip links
Saç Ekimi

Saç Ekimi Nasıl Yapılır? Saç Ekimi Fiyatları Ne Kadar?

    Saç ekimi, saçlarda açılma ve kelleşme sorunu yaşayan çok sayıda kişiye çözüm sağlayan bir işlemdir.

    Saç Ekimi Nedir?

    Saç ekimi, kafada saçın açılmaya başladığı bölgelere vücudun farklı yerlerinde saç transferi yapılmasıdır. Saç ekimi yaklaşık olarak 1950’lilerde yapılmaya başlanmış olsa da yaygın bir işlem haline gelmesi son dönemlerde olmuştur. Günümüzde saç ekimi, Türkiye’nin de öncüsü olduğu bir estetik işlem haline gelmiştir.

    Saç ekimi farklı yöntemlerle yapılabilir. Kişideki kelleşmenin seviyesi, kafanın diğer bölgelerindeki saç yoğunluğu, saçlardaki açılmanın nedeni gibi çeşitli parametreler; kişiye en uygun yöntemin belirlenmesi için önemlidir.

    Saç Ekimi Nedir

    Saç Ekimi Kimlere Yapılır?

    Saçlarda açılma, özellikle erkeklerde sık görülen bir durumdur. Saçların çok dökülmeye başlaması ve saçın bazı bölümlerinde kelleşmelerin olması, kişinin dış görünüşünü etkileyerek özgüven problemlerine sebep olmaktadır. Saçlardaki açılmayı gizlemek için kullanılan sprey, peruk gibi geçici yöntemler de yeterince başarılı sonuç vermez. Bu da kelleşme sorunu yaşayan kişilerin saç ekimi yöntemine yöneltir.

    Saçlarda açılma farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Açılmanın en sık sebebi erkek tipi kellik olarak adlandırılan genetik bir durumdur. Bu durum büyük çoğunlukla erkekleri etkilemekle birlikte kadınlarda da ciddi saç dökülmesi yapabilir. Genetik temelli erkek tipi kelleşmeye ek olarak diyet, hormonal dengesizlikler, stres, ilaçlar, çeşitli sağlık sorunları da saçlarda açılma yapabilir.

    FUE Saç Ekimi Nedir

    Saç Ekim Teknikleri Nelerdir?

    Saç ekimi işlemi farklı farklı yöntemlerle yapılabilir. Ekim için en sık kullanılan yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

    FUE Saç Ekimi

    FUE (Follicular Unit Extraction), saç köklerinin saçlı deriden tek tek alındığı yöntemdir. FUE yönteminde kafada saçın alınacağı bölgeden saç kökleri; yüzlerce, binlerce minik ‘punch’ iğnesi insizyonu ile alınır. Daha sonra saçların nakledileceği alanda saç kökleri için küçük çukurlar oluşturulur. Verici bölgeden alınan saç kökleri bu küçük çukurlara yerleştirilir ve saç ekimi tamamlanmış olur.

    FUE işlemi sonrası ekim yapılan bölgenin birkaç gün gazlı bazla veya bandajla kapalı kalması gerekebilir.

    FUE saç ekiminin en büyük avantajlarından biri saçın birkaç farklı bölgeden alınabilecek olmasıdır. Böylelikle verici bölgelerdeki saç yoğunluğunda ciddi bir azalma olmaz. Ayrıca verici bölgeden deri alınmadığı için yara izi oluşumu minimaldir. Verici bölgelerde yara izi olarak sadece saç köklerinin alındığı minik noktalar yer alır. Bu noktalar çevredeki saç telleri tarafından kapatıldığından dışarıdan görünmez.

    FUT Saç Ekimi

    FUT (Follicular Unit Transplantation), kafanın arka kısmından alınan saçlı derinin küçük parçalara bölünerek saçsız kısma nakledildiği yöntemdir.

    FUT yönteminde, saç yoğunluğunun iyi olduğu kafanın arka bölümünden birkaç santimetre uzunluğunda saçlı deri kısmı alınır. Daha sonra açıkta kalan bölge dikiş ile kapatılır. Alınan deri küçük küçük parçalara bölünerek üzerinde bir ya da birkaç saç teli içeren ‘greftler’ elde edilir. Daha sonra bu greftler saçsız bölgeye transfer edilir.

    Greftler, saçın daha doğal bir görünümle uzamasını sağlar.

    DHI Saç Ekimi

    DHI (Direct Hair Implantation) FUE tekniğinin modifiye edilmiş halidir.

    DHI saç ekiminde saç köklerinin elde edilmesi FUE tekniği ile aynıdır. İşlemler arasındaki asıl fark saç köklerinin saçsız bölgeye aktarılması sırasında başlar. DHI tekniğinde nakil edilecek saç kökleri choi kalemi adı verilen özel bir cihazın içerisine konulur. Bu teknikte choi kalemi kullanıldığından alıcı bölgede küçük çukurların açılmasına gerek duyulmaz. Saç köklerini içerisinde barındıran choi kalemi alıcı bölgeye doğrudan dokundurularak saç transferi yapılmış olur.

    Saç Ekimi Öncesi Yapılması Gerekenler

    Saç ekim işlemi öncesi mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Kişinin saç ekimi yaptırmasını engelleyecek herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığına bakılmalıdır.

    İşlem için onay alan kişiler hangi yöntemin tercih edilmesi gerektiği, bir seansta kaç adet saç kökünün (greftin) nakledileceği, tüm sürecin tamamlanması için kaç seans gerektiği gibi konularda bilgilendirilir. İşlem öncesi kişiye bir plan çizilerek tüm ekim tamamlandıktan sonra saçın görünümüyle ilgili tahmini bir görsel gösterilebilir.

    Saç ekim işlemine gidecek kişilerin dikkat etmesi gereken birkaç önemli nokta vardır:

    • İşlemden önceki günden itibaren sigara içilmemelidir.
    • Ekim öncesi 3 günden itibaren alkol tüketimine ara verilmelidir.
    • Kan sulandırıcı, antidepresan, bitkisel takviye ve vitamin takviyesi gibi ilaçların kullanımının, doktor kontrolünde olmak kaydıyla, işlemden 2 hafta önce kesilmesi gerekebilir.
    • İşlem öncesi saç kesimi yaptırılmamalıdır.
    • Saçlı deriye kan akımını artırmak için her gün 10-30 dakika kafaya masaj yapılmalıdır.

    Saç Ekimi İşleminin Riskleri Nelerdir?

    Saç ekimine bağlı yan etkiler genellikle çok ciddi değildir ve işlemden sonraki birkaç hafta içerisinde düzelir. Bu işleme bağlı görülebilecek yan etkiler şu şekildedir:

    • Kanama
    • Enfeksiyon
    • Kafa derisinde şişlik
    • Göz çevresinde morarma
    • Alıcı veya verici bölgelerde kabuklanma
    • Kafa derisinde işlem uygulanan bölgelerde uyuşma, his kaybı
    • Saç köklerinde iltihaplanma, enfeksiyon
    • Ekilen saçların geçici olarak ama aniden kaybedilmesi

    Saç Ekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

    Ekim sonrası saç köklerinin enfeksiyon kapmaması için alıcı bölge antibiyotikli krem sürülerek kapatılır.

    İşlem sonrası saçlı deride hassasiyet ve ağrı gelişebilir. Bu nedenle ekim yaptıran kişiler ağrı kesici, iltihaplanma giderici (antienflamatuar) ilaçlar kullanabilir. Yine enfeksiyon riskini azaltmak için antibiyotik ilaç da verilebilir.

    İşlemden 2-3 hafta sonra yeni ekilen saçlar dökülmeye başlar. Bu dökülme, kıl kökünden yeni saç gelişmesi için gereklidir. Ekim sonrası saç uzamasının tam anlamıyla görülmesi 8-12 ayı bulur.

    Saç Ekimi ile İlgili Sık Sorulan Sorular

    Saç ekimi işlemiyle ilgili merak edilen sorular ve cevapları şu şekildedir:

    Saç ekimi ağrılı bir işlem midir?

    Saç ekimi genellikle lokal anestezi altında yapılır. Dolayısıyla kişi işlem sırasında herhangi bir ağrı ya da acı duymaz. Ancak işlem sırasında iğne batması, dikiş atılması gibi hareketler hissedilir; sadece bu hareketler ağrı hissi oluşturmaz.

    Saç ekimi sonuçları ne zaman görülür?

    Saç ekimi sonuçları işlemden birkaç hafta sonra görülmeye başlar. Ancak sonucun tam anlamıyla görülmesi için ekilen saçların diğer saç teli kadar uzaması gerekir. Bu süre saçın uzunluğuna göre değişmekle birlikte 1 yılı bulabilir.

    Saç ekimi kaç seans sürer?

    İşlemin kaç seans süreceği; saç ekilecek bölgenin büyüklüğüne, kullanılan ekim tekniğine, kişinin genel saç yoğunluğuna göre farklılık gösterir. Bu nedenle seans hakkında daha doğru ve bireysel bir cevap almak için uzmanla görüşmek gerekir. Birden fazla seansın olduğu ekim işlerinde iki seans arası yaklaşık 3-4 aylık bir iyileşme dönemi bırakılır.

    Hangi saç ekim tekniği daha iyidir?

    Saçlı derideki boş alan, saç yoğunluğu ve tipi gibi pek çok faktör ekimde hangi tekniğin kullanılacağını etkiler. Dolayısıyla her bir kişi için daha uygun olan teknik farklıdır. Ancak genel olarak FUE ve DHI teknikleri, saçlı deride yara izi oluşturmama konusunda daha avantajlıdır.

    Yine bu yöntemlerde saçlı derinin farklı yerlerinden graft alınabileceğinden verici bölgenin saç yoğunluğunda ciddi bir azalma gözlenmez. Yine FUE ve DHI yöntemleri genellikle FUT yöntemine göre daha pahalıdır.

    Saç ekimi fiyatı ne kadardır?

    Güncel saç ekimi fiyatları için +90 549 149 39 03 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. Saç ekimiyle ilgili tüm sorularınız için de aynı numara ile Whatsapp üzerinden bize yazabilirsiniz. Detaylı vaka görmek için instagram ve youtube adreslerimizden bizi takip edebilirsiniz.

    Leave a comment

    Call Now Button
    × WhatsApp