Skip links
Ozon tedavisi

Ozon Tedavisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

    Ozon tedavisi ile dolaşım sistemi ve dokular hedeflenerek bu bölgelerde yer alan sağlık problemlerine yönelik tedaviler gerçekleştirilir. Mevcut tıbbi şikayete ve kişiye özgü olarak hazırlanan doğru program çerçevesinde uygulanan ozon tedavisi sayesinde başarılı sonuçlar alınır. Ozon tedavisi hakkında detaylı bilgi almak ve terapi esnasında dikkat edilmesi gerekenleri öğrenmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

    Ozon Nedir?

    Ozon tedavisi için saf ozonun oksijen ile karışımından oluşan bir gaz kullanılır. Bu gaza tıbbi ozon da denir. Ozon gazı, 3 oksijen atomundan oluşur ve renksiz, kokusuz bir özellik taşır. Oda sıcaklığında ise gaz halinde bulunur. Tıbbi ozon konsantrasyonu 1-100 mg/ml arasında verilir. Tedavi amaçlı kullanılan tıbbi ozon gazı, bağışıklık sistemi ve enfeksiyon etkenleri üzerinde etkiye sahiptir.

    Ozon Tedavisi Nedir?

    Çeşitli çevresel ve bireysel etkenler sebebiyle vücutta yer alan hücrelerde zaman içerisinde hasar meydana gelebilir. Hücresel hasara yönelik olarak vücutta bulunan tamir mekanizmaları yetersiz kaldığında ise organ düzeyinde sağlık problemleri gelişebilir.

    Ozon tedavisi ise, hücresel hasara sebep olan etkenler üzerinden hastalıkların oluşum mekanizmasında etki gösterir. Bu özelliği sayesinde ise hem hastalıkların tedavisinde hem de önlenmesinde kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemle, vücuda farklı teknikler kullanılarak ve ozon gazı verilerek doku düzeyinde tedavi hedeflenir.

    Ozon tedavisinin bahsedilen etki mekanizması sayesinde vücutta birçok dokuya ait yapısal veya fonksiyonel bozukluklara çözüm oluşturulur. İstenen sonuçların elde edilebilmesinde önem taşıyan unsurların başında ise tedaviyi uygulayan hekimin deneyimi gelir. Bu nedenle, ozon tedavisi için yalnızca alanında uzman doktorlara ve tıbbi merkezlere danışmanız önerilir.

    Ozon Tedavisinin Etkili Olduğu Hastalıklar

    Ozon tedavisi aşağıdaki hastalıklarda kullanılabilir:

    • Kanser tedavisi
    • Viral hastalıkların tedavisinde
    • Kalp hastalıklarının tedavisinde
    • Diyabet
    • Bel fıtığı
    • Alzheimer ve Parkinson hastalıkları gibi geriatrik problemler
    • Migren
    • Bakteriyel enfeksiyonlar
    • Sedef gibi cilt hastalıkları
    • Göz hastalıkları
    • Dolaşım sistemi bozuklukları

    Ozon tedavisi, kandaki oksijen seviyelerini düzenleyici özelliği ile solunum hastalıklarında ve dolaşım bozukluklarında tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yer alır. Bunun yanı sıra, diyabet gibi multi-sistemik sağlık sorunlarında da tedavi edici bir alternatif olarak cilt, damar, kalp sağlığının iyileştirilmesinde kullanılır. Özellikle, diyabet hastalığının neden olduğu ayak bölgesindeki ağrı ve uyuşukluk gibi dolaşım semptomların azaltılması yönünde etki sunar.

    Yara ve enfeksiyon tedavisinde de kullanılan ozon gazı bakteri ve diğer mikroorganizmaların üremesini engelleyerek dokuların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Kronik hastalıklarda uzun süreli istirahate bağlı olarak ortaya çıkan yatak yaraları ve varis gibi problemlerde de ozon tedavisiyle etkili sonuçlar alınır. 

    Ozon Gazının Vücuttaki Faydaları Nelerdir?

    Ozon tedavisi, sahip olduğu etki mekanizmaları ile birçok tıbbi alanda kullanılabilir. Ozon tedavisi ile hedeflenen faydalar ise şu şekilde listelenebilir:

    Kandaki oksijen miktarının artırılmasını sağlar:

    Yapılan araştırmalarda, ozon tedavisi ile dolaşımdaki oksijen düzeylerinin artırıldığı görülür. Ozon tedavisinin bu etkisi ise özellikle kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) gibi solunum bozukluklarının tedavisinde faydalı olabilir.

    Bağışıklık sistemini aktive eder:

    Ozon tedavisinin, bağışıklık sisteminin aktive edilmesinde faydalı olduğunu gösteren bilimsel araştırmalar mevcuttur. Bu özelliği sayesinde HIV ve diğer enfeksiyon hastalıkları ile kanser gibi sağlık sorunlarına yönelik tedavi yöntemi olarak tercih edilir.

    Oksidatif stresi azaltır:

    Vücudun günlük metabolik aktivitesi sırasında ortaya çıkan bazı moleküller, yeterli seviyede temizlenmediklerinde hücrelerde oksidatif strese neden olurlar. Yapılan bilimsel çalışmalarda, ozonun antioksidan yolakları aktive ederek oksidatif stresi azalttığı belirtilir.

    Enfeksiyon yapıcı mikroorganizmaları ortadan kaldırır:

    Ozon gazı, dezenfektan özelliği sayesinde zararlı mikroorganizmaların temizlenmesinde ve bulaşıcı hastalıkların kontrol altına alınmasında kullanılır. Gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar, ozon tedavisi sayesinde ise vücutta hastalık yapan virüs, bakteri, mantar ve parazit gibi organizmalar inaktive edildiğini gösterirler.

    Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

    Solunum ve dolaşım sistemi problemleri gibi yukarıda yer alan tüm hastalıkların tedavisinde ozon terapisi başarılı bir şekilde uygulanabilir. Bel fıtığım var diyorsanız veya yukarıdaki rahatsızlıklardan herhangi birine sahip olup ozon tedavisinden yararlanmayı düşünüyorsanız, alanında uzman bir tıbbi merkeze başvurarak doktorunuza danışmanız önerilir.

    Doktorunuz, mevcut semptomlarınızın giderilmesi veya ileri komplikasyonların önlenmesi amacıyla ozon tedavisinde faydalanmanızı önerebilir. Gerçekleştirilen detaylı muayene ve tetkiklerin ardından, size özgü bir plan oluşturularak ozon tedavisi uygulanır.

    Kimler Tedavi İçin Uygun Değildir?

    Aşağıda yer alan durumlarda ozon tedavisi uygulanmaz:

    • Hamileliğin ilk 3 ayı
    • Hipotiroidi
    • Kanda pıhtılaşma bozukluğu
    • Glukoz 6 fosfat dehidrogenaz enzim eksikliği

    Yukarıda listelenenler haricinde, yapılan incelemeler sonucunda ozon tedavisi uygulanmaması önerilen farklı tıbbi durumlar da mevcuttur. Güncel sağlık probleminin şiddeti ve kullanılan ilaçlar gibi çeşitli faktörler, tedavi açısından uygunluğun değerlendirilmesi sırasında göz önünde bulundurulur.

    Ozon Tedavisi

    Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Ozon tedavisinin sıklığı ve dozu belirlenirken hastalığın türü, güncel seyri, bireyin ek sağlık problemleri gibi etkenlere dikkat edilir. Tek başına kullanılmayan ozon, bahsedilen unsurlar doğrultusunda belirlenen oranlarda oksijen ile karıştırılarak uygulanır. Ozon tedavisinin uygulama aşamasında ise farklı tekniklerden uygun olanı tercih edilir. Ozon terapi teknikleri ise şu şekilde özetlenebilirler:

    Sistemik Ozon Tedavisi:

    Ozonun dolaşıma katılmasını hedefleyen tedavi tekniğidir. En sık kullanılan yöntemde,

    bireylerden yaklaşık olarak 50-200 cc aralığında kan alınır ve tıbbi ozon ile birleştirilerek damar yolu ile geri verilir.

    Rektal ve vajinal insuflasyon gibi alternatif yöntemler kullanılarak da sistemik ozon tedavisi gerçekleştirilebilir. Bu teknikler ise özellikle damar yolunun açılmadığı durumlarda tercih edilir. Sistemik ozon tedavi yöntemi, dolaşım yoluyla bağırsak ve karaciğer hastalıklarına da etki etmesi yönüyle avantaja sahiptir.

    Lokal Ozon Uygulaması:

    Lokal uygulamalarda, ozonun belirli bir dokuya ulaşması hedeflendiğinden ötürü damar yolu yerine kas, eklem, tendon ve cilt üzeri gibi spesifik bölgeler tercih edilir. Bireylerden 2-5 cc aralığında kan alınarak tıbbi ozon ile birleştirilir ve oluşan karışım hedef bölgeye enjekte edilerek tedavi gerçekleştirilir.

    Yara ve ülser gibi lezyonların tedavi yöntemi olarak ise torbalama tekniği kullanılır. Bu yöntemde lezyonun etrafı çevrelenerek o bölgeye ozon işlemi uygulanır. Bu yöntemlere ek olarak, ozon gazının direkt olarak cilt üzerine uygulandığı topikal veya sauna gibi farklı uygulamalar da söz konusudur.

    Ozon Tedavisinin Yan Etkileri Var Mıdır?

    Tedavi için uygun kişilerde doğru yöntemler ile gerçekleştirilen ozon terapisi sonucunda herhangi bir yan etki görülmesi beklenmez. Nadiren bazı bireylerde grip benzeri semptomlar gözlemlenebilir. Rektal yolla uygulanan ozon tedavisinde ise kramp ve şişkinlik gibi hafif düzeyli rahatsızlıklar bulunabilir. Bu tarz yan etkiler genel olarak geçici özellik taşırlar.

    Bahsedilen türde şikayetlerin ortaya çıkmaması için tedaviye düşük dozda başlanılarak kademeli olarak artırılır. Dolayısıyla, seanslar sırasında herhangi bir yan etki gelişme ihtimali de minimal düzeyde tutulur.

    Bununla birlikte, özellikle ozon tedavisi için uygun olmayan sağlık problemlerine sahip bireylerde veya yanlış dozlarda yapılan terapiler sonucunda ciddi rahatsızlıklar gözlenebilir. Bu nedenle, ozon tedavisinin yalnızca deneyimli merkezlerde ve uzman hekimler kontrolünde uygulanması önem taşır.

    Ozon Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Ozon tedavisinin bir seansı yaklaşık olarak 30-45 dakika aralığında sürer. Uygulanan ozon gazının vücutta belirli bir yarılanma süresi bulunur. Bundan dolayı, hekimin hastalığın tedavisi için belirlediği takip aralıklarına uyularak seans programı oluşturulur.

    Seans sayısı ise hastalığın türüne, şiddetine ve uygulama tekniğine göre farklı şekilde belirlenebilir. İlk seanslarda düşük dozlar ile başlanılan tedavi programında, bireyin uyumu ve uzman doktorun değerlendirmesi doğrultusunda daha yüksek dozlara geçilebilir.

    Ozon Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Ozon tedavisi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlara şu şekilde örnek verilebilir:

    • Vitamin ve ek sağlık takviyeleri: Çeşitli faydalı etkileri sebebiyle kullanılan vitamin ve mineral takviyeleri, ozon tedavisi ile etkileşime girme potansiyeline sahiptirler. Bu nedenle, özellikle C ve E vitamini içeren antioksidan takviyelerin tedavi ile aynı zamanda kullanılmaması önerilir. Tedavi öncesinde kullandığınız takviyeler konusunda doktorunuza danışmalısınız.
    • Ek hastalıklar ve kullanılan ilaçlar: Herhangi bir rahatsızlık nedeniyle kullanmanız gereken ilaçlar söz konusu ise bunları tedavi öncesinde doktorunuza danışmanız gerekir. Böylece, tedaviyi olumsuz etkileyen ilaç etkileşimlerinden kaçınılarak verimli seanslar gerçekleştirilir. Özellikle tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklara sahip olan bireylerin, ozon tedavisi uygulanmadan önce gerekli ilaçlarını birkaç saat önceden almış olmaları tavsiye edilir.
    • Beslenme ve diğer alışkanlıklar: Ozon tedavisinden belirgin sonuçların alınmasında önemli unsurlardan birisi sağlıklı alışkanlıkların sürdürülmesidir. Tedavi sürecinde, doku iyileşmesini bozucu bir etkiye sahip olan sigara gibi zararlı alışkanlıklardan kaçınılmalıdır. Ek olarak, sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen gösterilerek aşırı şekerli yiyeceklerin tüketilmemesi konusunda özen gösterilmelidir.

    Ozon tedavisi ile hedeflenen sonuçların alınabilmesi için, yukarıda yer alan öneriler dışında öneme sahip bir diğer unsur ise uygun tıbbi merkez ve ekip tercihidir. Size ve probleminize özgü olarak en doğru tedavi yaklaşımı için deneyimli ve uzman doktorlara başvurabilirsiniz.

    Ozon Tedavisi Fiyatları 2024

    Ozon Tedavisi Seans Fiyatları: 2500 ₺ – 3000 ₺ aralığındadır. Size özel sunacağımız paket fiyatlardan yararlanmak ve kampanyalar hakkında bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Bizlere +90 549 149 39 03 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Detaylı vaka görmek için instagram ve youtube adreslerimizden bizi takip edebilirsiniz.

    Call Now Button
    × WhatsApp