Oksijen, oksijenli solunum yapan tüm canlılar için hayati önem taşımaktadır. Ozon tedavisi, son dönemlerde bazı hastalıkların tedavisinde sık sık kullanılmaya başlanmış ve başarılı sonuçlar elde edildiği gözlemlenmiştir. Oksijen tedavisi adı ile de bilinen ozon tedavisi, tıpta iki şekilde kullanılmaktadır. Normobarik oksijen, özellikle solunum yetmezliği problemi yaşayan ve kronik obstrüktif akciğer hastası olarak adlandırılan kişilerin tedavilerinde kullanılan oksijen tedavilerinden ilkidir. Bu tedavi yöntemlerinden ikincisi ise hiperbarik oksijen yani yüksek basınç ve yüzde yüz oksijen barındıran ortamlarda uygulanan tedavi yöntemleridir.
Normal şartlarda hava, yüzde yirmi bir gibi bir oranda oksijen barındırmaktadır. Ozon tedavisi sırasında ise yüksek basınç sağlanarak, oksijen seviyesi yüzde yüzlere kadar çıkartılmaktadır. Uygulama sırasında plazma içinde çözülen oksijen miktarının artması ile birlikte, çevre dokulara ulaşan oksijen sayısı da artış göstermektedir. Bu sayede damar hastalıklarından, deri hastalıklarına, solunum yetmezliğinden enfeksiyonlara kadar sayısız hastalık başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir.
Yenilikçi sağlık yaklaşımlarından biri olan ozon tedavisi, sayısız birçok hastalığın tedavisi için kullanılmaktadır. Birçok hastalığın tedavisi sırasında sıklıkla kullanılan ozon tedavisi, sayısız hastalığın başarılı bir şekilde tedavi edilmesine olanak sağlamaktadır. Bu hastalıklardan bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür.
Ozon tedavisi sırasında karşılaşılan yan etkiler oldukça azdır. Bazı hastalarda görülen yan etkilerin sebebi, uygulama hataları ya da yüksek doz verilmesi nedeni ile ortaya çıkmıştır. Bu nedenle ozon tedavisi sırasında herhangi bir yan etki ile karşılaşmamak adına, tedavinin dozu düşükten başlatılması ve kademeli olarak arttırılmalıdır.