Skip links

Meme Dikleştirme Ameliyatı

İletişime Geçin!

    Telefon

    +90 212 215 57 87

    Meme Dikleştirme, Kaldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Göğüsteki sarkmanın sebebi ne olursa olsun meme dikleştirme ameliyatı ile memenin olması gereken formu yakalanabilir.

    Meme sarkması her yaşta kadında görülebilecek olası bir problemdir. Göğüs bölgesi kadın vücudunda çekicilik açısından önemli bir bölge olduğundan burada görülen deformasyonlar kişinin kendini kötü hissetmesine neden olabilir. Kişi aynaya baktığındaki görüntüsünden memnun olmak ister, istediği vücut hatlarına sahip olduğunda kendini daha özgüvenli hisseder. Bu yüzden mastopeksi operasyonu pek çok kadının tercih ettiği oldukça başarılı sonuçlar veren bir işlemdir.

     

    Meme Sarkması Neden Olur?

    Hemen hemen her kadının yaşadığı meme sarkması durumu genetik olarak veya zamanla gelişebilir. Meme sarkmasının sebeplerini şöyle sıralayabiliriz:

    • Doğuştan, meme taşıyan bağları zayıf olan kişilerde genç yaşta meme sarkması gerçekleşebilir.
    • Hızlı kilo alıp verme durumları sıkça yaşandığında memelerde sarkma görülür.
    • Uzun süren emzirme durumlarında belirli aralıklar ile göğüs içi dolup boşaldığından sarkma görülebilir.
    • Yaşın ilerlemesi ile görülen hormonal değişimler meme sarkmasına neden olabilir.
    • Hiç bir olumsuzluk olmasa da yer çekimi nedeni ile belli bir yaştan sonra sarkma görülmesi çok olasıdır.

    Meme Dikleştirme Ameliyatı Nedir?

    Meme dikleştirme ameliyatı bir diğer adıyla mastopeksi, genetik veya beşeri etkenler sonucu sarkma görülen memeye yapılan operasyon ile eski formunun kazandırıldığı cerrahi bir işlemdir. Estetik cerrahi uygulaması olan mastopeksi, kadınların oldukça tercih ettiği bir uygulamadır. Çünkü belli bir yaştan sonra farklı derecelerde de olsa göğüs sarkması görülmesi kaçınılmazdır.

    Göğüs sarkmasının derecesini göğüs ucunun konumu belirler. Göğüs ucu, göğsün başladığı yerin üstünde ise sarkma yoktur, aynı hizada ise hafif derecede bir sarkma başlangıcıdır. Göğüs ucu, göğsün başladığı katlanma yeri denilen hizanın altında ise meme sarkması mevcuttur. Ne kadar aşağıda olduğuna göre orta derecede mi yoksa ileri derecede bir meme sarkması mı olduğu tespit edilir.

    Doktor yaptığı muayene sonucunda sarkmanın derecesini ve buna göre yapılması gereken ameliyat tekniği belirler. Belirleme esasında hastanın isteklerini de göz önünde bulundurur çünkü dikleştirme esnasında göğüse şekil vermek de mümkündür.

    Meme Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Meme dikleştirme ameliyatı için önce doktor göğüs muayenesi yaparak kullanılacak tekniğe ve işlemi ne şekilde gerçekleştireceğine karar verir. Bu muayene hastanın ayakta durduğu konumda gerçekleştirilerek hassas ölçümler yapılır. Bu ölçümler sonucu yapılacak işlemler hasta göğsünün üzerine çizilir. Hastaya genel anestezi işlemi uygulandıktan sonra ameliyata başlanarak uygulanacak tekniğe göre kesiler yapılır. Küçük göğüs olduğu durumlarda kesiler sonrası açılan alana silikon protez uygulaması yapılarak göğüs dikleştirme ameliyatı uygulanabilir. Göğsün büyük olduğu durumlarda ise fazlalık deri alınarak göğüs küçültülmüş ve dikleştirilmiş olur. Meme ideal boyutunda ise ama sarkıklık varsa bu durumda askılama tercih edilir. Askılama uygulaması, iç sutyen olarak adlandırılan dokunun şekillendirilmesi, meme tabanının daraltılması, kuyruk kısmının çekilmesi ve dokunun göğüs kasına sabitlenmesi işlemlerini içerir.

    Meme Dikleştirme Ameliyatı Teknikleri Nelerdir?

    Meme ameliyatın kullanılacak teknik göğsün büyüklüğüne ve sarma derecesine göre belirlenir. Tüm tekniklerin temelinde fazlalık derinin alınması yer alırken sarkmanın derecesine göre uygun kesi yapılan teknik tercih edilir. Hafif dereceli sarkma durumunda göğüs ucu çevresinin kesildiği teknik, orta dereceli sarkmalarda göğüs ucundan aşağı doğru kesilerek vertikal teknik, ileri dereceli sarkmalarda ise hem enine hem boyuna kesilerek ters T tekniği uygulanır. Fazla derinin alındığı bu tekniklerin yanı sıra göğüsün küçük olduğu durumlarda protez uygulaması tekniği ile dikleştirme yapılır.

    Meme Dikleştirme Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Meme dikleştirme ameliyatı öncesinde yapılan muayene ve tahlillerden sonra doktor ile hasta görüşerek yapılacak işlemlere karar verilir. Bu görüşme esnasında hastanın ilaç kullanımı, özel bir durumu veya mevcut hastalığı olup olmadığı hakkında bilgi alınır. Ayrıca meme ultrasonu ve mamografi de istenerek kişinin kanser durumu olup olmadığı kontrol edilir. Ameliyattan sonra bir gün hastanede kalınması gerektiğinden, hasta yanına kıyafet olarak önü fermuarlı veya düğmeli bir kıyafet tercih etmesi önerilir. Ameliyat öncesindeki haftada hastanın kan sulandırıcı ilaç, alkol ve sigara tüketmemesi istenir.

    Meme Dikleştirme Ameliyatı Ne Kadar Sürer ve Etkisini Ne Zaman Gösterir?

    Meme dikleştirme ameliyatı, kullanılan tekniğe ve memeye birden fazla işlem yapılıp yapılmayacağına göre değişiklik gösterir. Mastopeksi ameliyatı ortalama 2-3 saat kadar devam eder. Bu süre esnasında göğsü şekillendirecek başka işlemler de yapılacaksa süre uzayabilir. Ameliyat sonrasında ilk bir, iki ayda iyileşme süreci tamamlansa da esas göğüs şeklini 6. aydan itibaren alır. Sonrasında kişi istediği meme dikliğine ve şekline sahip olmuş olur.

    Meme Dikleştirme Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Meme dikleştirme ameliyatı sonrasındaki ilk bir ay oldukça önemlidir. Kesi yapılıp, dikiş atılarak gerçekleştirilen bir operasyon olduğundan enfeksiyon kapmaması için tedbirli olmak gerekir. Bu yüzden işlem sonrası ilk ay denize veya havuza girilmemesi ve doktorun önerdiği şekilde pansuman işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. İşlem sonrasında vücutta dren gerekli olabilir, bu durumda bağlanan drenler iki gün sonra çıkarılır ve hasta sonrasında banyo yapabilir.

    İyileşme sürecindeki göğüslerin darbe almaması da önemlidir, bu sebeple ilk ay sadece sırt üstü yatılmalıdır. Ayrıca ilk 10 gün içinde uçaktaki basınca maruz kalınmaması için uçak seyahati yapılmamalıdır. İyileşme aşamasında hasta sağlıklı beslenmeli, sigara ve alkol tüketmemeli, ağır yük taşımamalı ve ağır sporlar yapmamalıdır. Meme dikleştirme ameliyatı sonrası 1-2 ay, özel olarak tasarlanmış ameliyat sonrası sütyenleri kullanılması tavsiye edilir.

    Meme Dikleştirme Ameliyatı Ağrılı mıdır ve Sonrasında İz Kalır mı?

    Meme dikleştirme ameliyatı genel anestezi altında uygulandığından işlem esnasında ağrı veya acı hissedilmez. Ameliyat sonrasında ise birkaç gün ağrı hissetmek mümkün olduğundan ağrı kesici kullanılması önerilir. Mastopeksi ameliyatında göğüslere ters T şeklinde dikiş uygulanır. Bu dikişler alındıktan sonra ardında bir miktar iz mutlaka bırakır. Bu iz başlarda daha belirgin iken iyileşme süreci sonrasında zamanla silikleşir ve belli belirsiz bir hal alır. Tabi bu izin belirginliği kişinin cilt yapısına, iyileşme sürecine ve bir komplikasyon gelişip gelişmediğine göre değişiklik gösterebilir.

    Meme Dikleştirme Ameliyatı Sonrası Emzirme Yapılır mı?

    Silikon protez kullanılsın veya kullanılmasın meme dikleştirme ameliyatında yapılan keside, herhangi bir şekilde süt bezlerine zarar verilmediği için ameliyat emzirme açısından bir sorun oluşturmaz. İyileşme sürecinde dikiş yerlerinde bir enfeksiyon oluşmadıysa hasta iyileşme sürecinden sonra gönül rahatlığı ile bebeğini emzirebilir.

    Meme Dikleştirme Ameliyatı Fiyatları

    Meme dikleştirme ameliyatı fiyatları kullanılan tekniğe, protez takılacaksa protez maddesinin kalitesine, kişinin fiziksel durumuna göre değişiklik gösterir. Yapılan göğüs muayenesi sonucunda hekimin yapacağı uygulama türüne ve hastanın istediği gögüs şekline göre fiyatlarda farklılık oluşur.

    Meme dikleştirme ameliyatı ile ilgili daha detaylı bilgi için 0212 215 57 87 numaralı telefondan ulaşabilir veya Whatsapp hattından bize ulaşabilirsiniz. Detaylı vaka görmek için instagram ve youtube adreslerimizden bizi takip edebilirsiniz.

    Call Now Button
    × WhatsApp