Jawline Çene Dolgusu Nedir? Faydaları Nelerdir?
Jawline çene dolgusu, çene yapısından memnun olmayan kişilere ameliyatsız çözüm sunan bir estetik işlemdir.
Jawline çene dolgusu nedir?
Çene, yüzün görünümünü en çok etkileyen bölgelerden biridir. Çene yapısındaki orantısızlıklar, asimetriler, yüz şeklinde belirgin bozukluklara neden olabilir. Çene ile ilgili büyük bir yapısal bozukluk olmasa da bazı kişiler özellikle yan profilden çenelerinin görüntüsünü yeterince düzgün, keskin bulmayabilir. Çene yapısındaki bu istenmeyen görünüm, yaş ve genetik yapı gibi pek çok farklı faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilir. Çenenin yumuşak kontürü, çenedeki düşük görüntünün düzeltilmesi amacıyla yapılan çeşitli estetik işlemler vardır. Bu işlemlerden en sık uygulananı ise jawline çene dolgusudur.
Çene dolgusunda, çene kemikleri etrafındaki yumuşak dokuya çeşitli jel benzeri dolgu maddeleri enjekte edilir. Bu yapılar çene kemiklerinin belirginleşmesini, yüzün yan profilden daha keskin, önden ise daha uzun ve zayıf görünmesine olanak sağlar.
Jawline çene dolgusu için farklı dolgu maddeleri kullanılabilir. Bu dolgu maddelerinden en çok kullanılanları, hyaluronik asit, hidroksiapatit, polilaktik asittir. Kişi için en uygun dolgu materyalinin hangisi olduğuna, dolguyu yapacak uzman ile birlikte karar verilir. Her dolgu maddesinin kendine ait bazı avantajları ve dezavantajları vardır.
Jawline çene dolgusunu kimler yaptırıyor?
Çene dolgusu, yüz görünümüyle ilgili gerek yaşlanmaya bağlı ortaya çıkan problemleri düzeltmeyi isteyen gerek de doğuştan gelen bazı özellikleri değiştirmek isteyen kişiler tarafından tercih edilebilir.
Jawline çene dolgusu aşağıda sayılan şikayetlerden bir ya da birkaçını taşıyan kişiler için uygun bir çözüm yöntemi olabilir:
- Çeneyi güçlendirmek ve çene ucunda görünümü keskinleştirmek
- Çene projeksiyonun arttırmak
- Yüz görünümündeki asimetriyi azaltmak
- Yüzün alt kısmının proporsiyonunu daha dengeli hale getirmek
- Çene kontürünü belirginleştirmek ya da farklı şekillerde değiştirmek
- Yüzün alt kısmını yeniden yapılandırmak
- Çene çukuru görünümünü azaltmak
Jawline çene dolgusu Nasıl Yapılır?
Çene dolgusu, diğer dolgu işlemleri ile benzer şekilde yapılır. Dolgu yaptıracak kişilerin işlem öncesi dikkat etmesi gereken birkaç nokta vardır. Bu noktalardan ilki, kişinin jawline çene dolgusu için uygun bir aday olup olmadığını uzman bir kişiye danışmasıdır. Kişinin, eğer varsa sahip olduğu rahatsızlıklar, aktif olarak geçirdiği bir enfeksiyon, kullandığı ilaçlar, operasyon için engel teşkil edebilir. Bazı durumlarda da kişi çene dolgusu yerine çene ilerletme, çift çene gibi daha girişimsel (invaziv) olan operasyonlar ile daha başarılı bir sonuç alacak olabilir. Böyle bir durumda kişinin çene dolgusu yerine cerrahi işlem için değerlendirilmesi gerekir.
Çene dolgusu işleminden önce kan sulandırıcı, basit ağrı kesici gibi ilaçlar kullanan kişilerin bu ilaçları hekim kontrolünde kesmesi tavsiye edilir. Yine vitamin takviyesi ve bitkisel suplementlerin kullanımına ara vermek önerilir. İşlem öncesindeki birkaç gün alkol tüketilmemelidir. İşlem öncesi cımbız da dahil olmak üzere jiletle tıraş, ağda gibi epilasyon türlerinden kaçınmak gerekir. Çene dolgusu öncesi kişinin ekstra bir şey tüketmesini gerektiren bir durum yoktur; kişi normal yeme içmesine devam edebilir.
Dolgu yaptırmaya giden kişinin yüzü makyajsız ve temiz olmalıdır. Dolguya başlamadan önce kişinin çenesi, lokal anestezikler yardımıyla uyuşturulur. Daha sonrasında içerisinde hyaluronik asit ve kolajen üretimini uyaran maddeler bulunduran dolgu materyali, alt çene kemiği (mandibula) boyunca cilde enjekte edilir. Dolgu maddesi tek bir noktaya yapılmaktan ziyade çene kemiği boyunca birkaç farklı noktaya uygulanır. Enjeksiyon sırasında dolguyu yapan uzman, çenenin her iki tarafını kontrol ederek işlemin simetrik olduğundan emin olur.
Çene Dolgusu Sonrası Ne Yapılmalıdır?
Dolgu sonrası işlem bölgesinde hafif morarmaların ve şişliklerin olması normaldir. Şişliklerin azaltılması için işlemi takiben çeneye buz aküleriyle soğuk uygulaması yapılabilir. Soğuk uygulaması işlem sonrası günlerde ihtiyaç halinde tekrarlanabilir. Yine dolguyu yapan uzmanın önerdiği kremler de morarmaların azaltılmasına yardımcı olur. Çene dolgusu sonrası kişi, normal yaşamına hemen dönebilir. Ancak işlem sonrası birkaç gün ağır egzersizden kaçınmak faydalıdır. Dolgu işlemi sonrası ilk dönemlerde doğrudan güneş ışığına çıkmaktan kaçınılmalı ve dolgu bölgesine makyaj yapılmamalıdır.
Jawline çene dolgusu yan etkisi, zararı var mı?
Çene dolgusu sonrası işleme bağlı sık görülen yan etkiler şu şekildedir:
- Çenede geçici rahatsızlık hissi
- Şişlik
- Kızarıklık
- Kaşıntı
- Akne, sivilce patlaması
Dolgu işleminin daha nadir görülen yan etkileri şöyledir:
- Enfeksiyon
- Cilde nodül oluşması
- İnflamatuar cilt reaksiyonu (granülom oluşumu)
Cilde uygulanan dolgulara bağlı ciddi yan etki gelişmesi beklenen bir durum değildir. Çene dolgusuna bağlı nadir de olsa gelişebilecek yan etkiler şöyledir:
- Kan dolaşımının bozulmasına bağlı doku ölümü
- Asimetri
- Yara izi oluşumu
- Kan damarı zedelenmesi
Yukarıda sayılan ciddi yan etkilerin oluşması durumunda kişinin vakit kaybetmeden bir sağlık merkezine başvurması önerilir.
Çene Dolgusu ile İlgili Sık Sorulan Sorular
Jawline çene dolgusuyla ilgili merak edilen sorular ve cevapları şöyledir:
Çene dolgusu işlemi kaç saat sürer?
Çene dolgusu yaklaşık olarak 30 dakika süren kısa bir işlemdir.
Çene dolgusu sonuçları ne zaman görülür?
Çene dolgusunun etkisi işlem sonrası hemen görülmeye başlar. Ancak sonucun tam anlamıyla görülmesi için işlem bölgesindeki şişlik ve morarmanın geçmesi beklenmelidir. Bu, birkaç gün sürebilir.
Çene dolgusunun etkisi ne kadar sürer?
Dolgu etkisinin ne kadar süreceği, işlemde kullanılan dolgu materyaline ve kişinin metabolizmasına ve genetik yapısına göre farklılık gösterir. Ancak ortalama olarak bakmak gerekirse hyaluronik asit içeren dolgular yaklaşık 2 yıl kalıcı olurken kalsiyum hidroksiapatit dolgular ise 15 ay kadar etkisini gösterir. Hangi tip dolgu kullanılırsa kullanılsın işlemin etkisi 9-12 ay sonra azalmaya başlar. Dolayısıyla dolgunun daha uzun süre kalması için ara dönemlerde takviye dolgu ile küçük dokunuşların yapılması fayda sağlar.
Çene dolgusu acıtır mı?
Dolgu öncesi işlem yapılacak bölge lokal (bölgesel) anestezik maddelerle uyuşturulur. Dolayısıyla işlem sırasında kişi, herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Anestezik maddeler dokunma hissinin algılanmasını engellemez. Dolayısıyla kişi enjektör iğnesinin cilde battığını hissedebilir ancak bu işlem kişide ağrı hissi oluşturmaz. Dolgu işlemi bittikten ve anestezik etkisi geçtikten sonra kişide hafif bir ağrı ve rahatsızlık hissi oluşabilir ancak bu durum, 1 günden uzun sürmez.
Çene dolgusuna alternatif işlemler var mıdır?
Çene dolgusu için uygun bir aday olmayan kişiler için çene görünümünü düzelten bazı alternatif yöntemler mevcuttur. Alternatiflerden biri, botox uygulamasıdır. Botox ile çene görünüşündeki bozukluklar belirli ölçüde giderilebilir. Ayrıca botox ile temporomandibular eklem bozukluklarına bağlı ağrıyı hafifletilebilir. Çene görünümünde kalıcı değişiklik isteyen kişiler için ise çene ameliyatı uygun bir seçenektir. Kybella ve soğuk lipoliz (coolsculpting) de çene bölgesindeki fazla yağ dokusundan kurtulmaya ve böylece daha keskin çene hatlarına sahip olmaya yarayan iki farklı yöntemdir.
Çene dolgusunun fiyatı ne kadar?
Çene dolgusunun fiyatı kullanılacak dolgu materyaline ve miktarına göre farklılık gösterir. Çokça araştırılan konuların başında “Jawline Çene Dolgusu kaç TL?” sorusu gelir. Jawline Çene Dolgusu Seans Fiyatları: 6500 ₺ – 9000 ₺ aralığındadır. Size özel sunacağımız paket fiyatlardan yararlanmak ve kampanyalar hakkında bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Bizlere +90 549 149 39 03 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Detaylı vaka görmek için instagram ve youtube adreslerimizden bizi takip edebilirsiniz.