Jawline Dolgusu Nedir ve Nasıl Yapılır?
Jawline dolgusu yüzünüzde yer alan kırışıklıkları ve ince çizgileri yumuşatır. Aynı zamanda yüzünüzün kaybettiği hacmi geri kazandırır. Böylece yüz hatlarınız daha belirgin olur ve çok daha genç bir görünüm elde edersiniz.
Jawline dolgusu ameliyatsız bir tedavi yöntemidir. Doktorunuz cildinizin altına dolgu enjekte eder. Enjekte edilen dolgu cildinizi daha dolgun hale getirir. Böylece pürüzsüz gözüken genç bir cilde sahip olursunuz.
Jawline dolgusu nedir?
Jawline dolgusu çenenin görünümünü iyileştirmeye odaklanan bir dermal dolgu türüdür. Cildi nemlendirir ve dolgunlaştırmaya yardımcı olur. Dolgu maddesi vücuda pek yabancı olmayan hyalüronik asitten oluşturulur.
Dolgu çene hattı boyunca çok ufak miktarlarda enjekte edilir. Enjeksiyon sayesinde çene daha belirgin hale getirilir. Tedavide en önemli nokta ise kişinin cildine en uygun miktarda dolgu enjekte edebilmektir.
Gerek duyulması halinde jawline dolgusu daha kadınsı ve erkeksi görünüm oluşturmak için kullanılabilir. Bazı insanların hedefinde ise yaşlanmaya bağlı olarak yüzlerinde oluşan dengesizliği yok etmek vardır.
Jawline dolgusunda hangi malzemeler kullanılır?
Jawline dolgusunda en sık kullanılan malzeme hyalüronik asittir. Hyalüronik asit cildi nemlendirir ve dolgunlaştırır. Normal şartlarda insan vücudunda vardır ve vücut tarafından kolayca emilebilir bir etkiye sahiptir.
Hyalüronik aside alternatif olarak kalsiyum hidroksilapatit (CaHA), polimetil-metakrilat (PMMA) ve poli-L-laktik asit (PLLA) kullanılabilir. Doktorunuz gerekli incelemelerle cildiniz için en ideal seçeneği bulabilir.
Jawline dolgusu gıdıyı eritir mi?
Jawline dolgusunun temel amacı gıdıyı eritmek değildir. Gıdı cildin hacim ve esneklik kaybetmesi sonucu oluşur. Gıdıyı ortadan kaldırmak için cilt germe, yüz germe, liposuction ve dermal dolgu uygulanabilir.
Bazı cilt uzmanları jawline dolgusu yaparken gıdıyı ortadan kaldırabilirler. Jawline dolgusunu uygun şekilde kullanarak gıdı görünümünü iyileştirirler. Bu tür bir tedavinin yapılabilmesi için deneyimli bir doktora danışılmalıdır.
Jawline dolgusu zararlı mı?
Jawline dolgusu deneyimli bir doktor tarafından yapıldığı sürece güvenli bir işlemdir. Tüm tıbbi prosedürlerde olduğu gibi yan etki ve komplikasyon riski bulunur. Ancak yan etkiler tedavinin zararlı olduğu anlamına gelmez.
Dolgu sonrası yaşayacağınız yan etkiler büyük riskler taşımazlar. Enjeksiyon bölgesinde şişlik görebilirsiniz. Ancak dolgu maddelerine karşı alerjiniz varsa alerjik reaksiyon riskini göze almamanız gerekir.
Jawline dolgusu kimlere yapılabilir?
Jawline dolgusu çene görünümünü iyileştirmek isteyenler içindir. Yetişkin olan herkes bu tedaviye başvurabilir. Tedavi için en yaygın gerekçe yüzün biraz daha dengeli gözükmesini sağlamak ve görünümü iyileştirmektir.
Çenenize herhangi bir dolgu yaptırmadan önce doktorunuzla hedeflerinizi tartışmanız gerekir. Prosedürün sizin için uygun olup olmadığı belirlenmelidir. Çünkü tıbbi geçmişiniz tedaviye engel olabilir.
Çene dolgusu hamile ve emzirme döneminde olan kadınlara yapılamaz. Cildinizde aktif olarak enfeksiyon veya iltihap varsa dolgu uygulanamaz. Aynı zamanda kan pıhtılaşması bozukluğu olanlar için uygun değildir.
Jawline dolgusu için yaş sınırı var mı?
Jawline dolgusu yaptırmak istiyorsanız 18 ve üzeri bir yaşta olmanız gerekir. Çene dolgusu tedavisi için ideal bir yaş gereksinimi yoktur. Çünkü tedavinin uygulanma durumu kişiden kişiye değişiklik gösterir.
Çene bölgesindeki dokunun hacmi yaşlanma ve kilo kaybı nedeniyle azalır. Kaybedilen hacim cilt esnekliğinin azalmasıyla birlikte çenenin görünümünü etkiler. Dolgu işlemi çeneye belirginlik kazandırmak içindir.
18 yaşın altındaki kişilere dolgu yapılması önerilmez. Çünkü yetişkin olmayan kişilerin yüz yapısı gelişim göstermeye devam eder. Yüz yapısı zamanla değişebileceği için dolgu beklenilen sonucu veremez.
Jawline dolgusu erkeklere yapılır mı?
Evet, jawline dolgusunun erkeklere yapılması mümkündür. Erkekler genelde daha belirgin bir görünüm elde etmek için dolgu yaptırırlar. Çene bölgesinin görünümü iyileştirilerek daha erkeksi bir yüz elde edilebilir.
Dolgu sonrasında yüz daha simetrik ve dengeli hale getirilir. Kullanılacak dolgu miktarı kişinin ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. Genel olarak ise erkeklerde daha fazla dolgu maddesi kullanımı söz konusudur.
Tedavi öncesi nelere dikkat edilmeli?
Çene dolgusu tedavisine başvurmadan önce bazı durumları dikkate almanız gerekir. Elbette en önemli önceliğiniz tıbbi geçmişinize bağlı olarak bu tür bir tedaviye uygun olup olmadığını öğrenmekle ilgili olmalıdır.
- Dolgu türü: Her bir dolgu türünün farklı özellikleri vardır. Aynı zamanda her birinin uygulanma tekniği ve süresi birbirinden farklıdır. Cildinize en uygun dolgu türünün seçilmesini sağlamalısınız.
- Tıbbi geçmişiniz: Tıbbi geçmişiniz tedaviye engel olmamalıdır. Kullandığınız ilaçlar, alerjileriniz ve geçirdiğiniz ameliyatlar dahil olmak üzere tüm detayları doktorunuzla paylaşmalısınız.
- Beklentileriniz: Dolgu konusunda gerçekçi olmanız şarttır. Eğer beklentileriniz gerçekçi olmazsa pişmanlık yaşayabilirsiniz. Tedavi öncesi tüm detayları doktorunuzla konuşmuş olmalısınız.
- Doktorunuz: Tedaviyi uygulayacak cilt uzmanının veya doktorun deneyimli olması şarttır. Alanında eğitim almamış ve profesyonel olduğunu düşünmediğiniz doktorlardan hizmet almamalısınız.
- Maliyet: Çene dolgusunun maliyeti doktora, kliniğe, dönemsel kampanyalara ve dolgu maddelerine göre değişkendir. Bir yerle iletişime geçtiğinizde en iyi teklifi almaya çalışmalısınız.
Tüm bunlara ek olarak tedavi sonrasında belirli bir iyileşme sürecine ihtiyaç duyacağınızı unutmamalısınız. Çeşitli yan etkilerle karşılaşabilir ve yaşam alışkanlıklarınızda belirgin değişiklikler yapabilirsiniz.
Jawline dolgusu nasıl yapılır?
Jawline dolgusunda uygulama prosedürü kullanılan dolgu türüne göre değişkendir. Tüm işlemler kişinin hedeflerine bağlı olarak farklı olabilir. Doktorunuz uygulama adımları konusunda size ek bilgi verecektir.
- Tedavinin netleştirilmesi: İlk olarak tedavi hedeflerinizi netleştirmeniz gerekir. Doktorunuz ile görüşerek tedaviye uygunluğunuzu onaylatmalısınız. Onaydan sonra tedavi planı oluşturulmalıdır.
- Tedaviye hazırlık: Size sunulan tedavi gününde klinikte olmanız gerekir. Doktorunuz ameliyata başlamadan önce tedavi edilecek alanları işaretler. Sonrasında ise tedavi bölgesini uyuşturur.
- Enjeksiyonun yapılması: Tedavi için belirlenen dolgu maddesi çok ince uçlu bir iğne kullanılarak belirlenen bölgelere enjekte edilir. Doktorunuz hacmi bölgeye yayabilmek için çaba gösterir.
- Tedavi masajı: Tedaviden ekstra verim alabilmek için dolgunun eşit şekilde dağılması gerekir. Doktorunuz enjeksiyon sonrası çok hafif bir masaj yaparak dolguyu dağıtmaya çalışır.
- Değerlendirme: Tedaviyi tamamlayacak olan son aşama değerlendirmedir. Doktorunuz sonuçları gözden geçirirken sizden geri bildirim isteyerek ilerlemek için çaba gösterir.
Tedavi tamamlandıktan sonra tüm bakım önerilerine dikkat etmelisiniz. Doktorunuz cildinize nasıl bakmanız gerektiği konusunda size çeşitli bilgiler verecektir. Bu öneriler iyileşme sürecini desteklemek için gereklidir.
Jawline dolgusu ne kadar sürede yapılır?
Jawline dolgusunun ne kadar sürede gerçekleştirileceği dolgu miktarına ve dolgu türü bağlıdır. Ortalama olarak tedavi 30-60 dakika sürer. Dolgu maddesi miktarı yüksekse doğal olarak süre uzayabilir.
İlk olarak enjeksiyon bölgesi uyuşturulur. Bunun için biraz beklemeniz gerekir. Ardından enjeksiyon 15-30 dakika içinde tamamlanır. Enjeksiyon sonrası masaj dahilinde tüm işlemler ortalama 60 dakikayı bulur.
Jawline dolgusu acıtır mı?
Çene dolgusu çok ufak miktarda cerrahi müdahale gerektirir. Tedavinin uygulanması sırasında acı ve ağrı hissetmezsiniz. Çünkü tedavi bölgesi en iyi şekilde uyuşturulur. Sadece ufak bir batma hissiyle karşılaşabilirsiniz.
Enjeksiyon çok ince bir iğneyle yapılır. Rahatsızlık yaşama olasılığınız çok düşüktür. Ancak tedavi sonrası yaygın bir yan etki olarak hafif bir ağrı hissedebilirsiniz. Hissedeceğiniz ağrı fazla olmaz ve çok kısa sürer.
Jawline dolgusu sonrasında ödem olur mu?
Çene dolgusu sonrasında ödem oluşabilir. Çok hafif miktarda şişlikle karşılaşabilirsiniz. Tedavi sonrasındaki 48 saat boyunca şişlik biraz daha belirgin olur. Doktorunuz buz torbası kullanmanızı önerebilir.
Eğer tedavi bölgesinde şişlik oluşursa onu kontrol etmelisiniz. Çünkü şişliğin 48 saatten fazla sürmesi beklenen bir şey değildir. Şişlik uzun sürerse doktorunuza başvurarak durumu bildirmeniz gerekir.
Jawline dolgusunda sonuçlar ne zaman görülür?
Jawline dolgusu yapıldıktan sonra etkisi kısa sürede görülebilir. Ancak cildinizde çeşitli yan etkiler ortaya çıkabileceğinden 1-2 hafta gibi beklemek gerekir. 1-2 hafta sonunda sonuçlar netleşmiş olur.
Çeneye yapılan dolgu kozmetik bir işlemdir. Sonuçları her kişide aynı olmaz. Tedavi öncesinde bunun bilincinde olmalısınız. Ayrıca kişinin cildi iyi durumda değilse birden fazla tedaviye ihtiyaç duyulabilmesi mümkündür.
Jawline dolgusu ne kadar kalıcı?
Çeneye yapılan dolgu kalıcı bir işlem değildir. Tedavinin etkisi genel olarak 6-12 ay arasında değişkendir. Etkinin ne kadar süreceği kişinin cilt sağlığına ve kullanılan dolgu maddesi türüne göre değişkendir.
Hyalüronik asit kullanıldığında dolgu zaman içerisinde vücut tarafından emilir. Bu sebeple ortalama etki süresi maksimum 12 ay sürebilir. Diğer dolgu maddelerinin etkisi daha uzun sürse bile yine kalıcı olmazlar.
Jawline dolgusu tekrar uygulanabilir mi?
Çene dolgusunun tekrar uygulanabilmesi mümkündür. Ek bir tedavi uygulanmadan önce dermal dolgu maddesinin çözülmesi beklenmelidir. Çözülme süresi kullanılan dolgu maddesine göre değişiklik gösterir.
Dolgu maddesinin çözülme süresi 6-12 ay arasında değişkendir. Doktorunuz uyguladığı tedavinin sonuçlarını yakından takip etmelidir. Bunun için sık sık kontrol randevusu oluşturmaya dikkat etmelisiniz.
Jawline dolgusu geri alınabilir mi?
Tedavinin sonuçlarından memnun değilseniz jawline dolgusunu geri aldırabilirsiniz. İşlemin geri alınması kullanılan dolgu türüne bağlıdır. Çünkü her dolgu maddesini eritme ve çıkarma yöntemleri farklıdır.
Tedavide hyalüronik asit kullanıldıysa hiyalüronidaz adı verilen enzim enjekte edilerek dolgu geri alınabilir. Diğer dolgu maddelerinin geri alınabilmesi için cerrahi yöntemlere başvurulması gerekebilir.
Jawline dolgusunun yan etkileri nelerdir?
Çeneye yapılan dolgu tedavisi genel olarak güvenli bir işlemdir. Ancak işlemin güvenli kalabilmesi için doktorunuzun deneyimi çok önemlidir. Buna rağmen tedavi sonrasında çeşitli yan etkilerle karşılaşabilirsiniz.
- Enjeksiyon bölgesinde çok uzun sürmeyecek şekilde şişlik, ödem ve morarma oluştuğunu görebilirsiniz.
- Dolgu uygulandıktan sonra uyuşturmanın etkisi ortadan kalkacağı için bir süre ağrı hissedebilirsiniz.
- Tedavi steril bir ortamda yapılmazsa ve tedavi sonrası bakım önemsenmezse enfeksiyon riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.
- Eğer tedavi öncesinde gerekli testler ve değerlendirmeler yapılmazsa ciddi alerjik reaksiyonlar yaşayabilirsiniz.
- Doktorunuz tedaviyi uygun bir şekilde gerçekleştirmezse cildinizde sinir ve doku hasarı oluşabilir.
Bunlar en sık görülebilen yan etkilerdir. Yan etkilerin büyük bir kısmı geçicidir. Birkaç gün sonra ortadan kalkarlar. Ancak uzun sürerlerse doktorunuza danışarak ondan destek talep etmeniz gerekir.
Jawline dolgusu fiyatları ne kadar?
Jawline dolgusu fiyatlarını etkileyen birkaç faktör vardır. İlk faktör kullanılacak dolgu türü, miktarı ve markasıyla ilgilidir. Kaliteli markaların dolguları diğerlerine göre daha pahalı olduğundan tedavi fiyatı yükselir.
Dermal dolguya ek olarak dönemsel kampanyalar ve kliniğin özel teklifleri fiyat üzerinde etkilidir. Belirgin durumlarda doktorun deneyimi ve oluşabilecek ek masraflar fiyat üzerinde etkili bir faktöre dönüşebilirler.
Jawline dolgusu yaptırmaya karar vermek üzereyseniz fiyattan çok sağlığınızı ve deneyiminizi düşünmeniz gerekir. Çünkü tedaviyi deneyimsiz bir klinikte yaptırırsanız çeşitli komplikasyonlar yaşayabilirsiniz.
ize özel sunacağımız paket fiyatlardan yararlanmak ve kampanyalar hakkında bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Bizlere +90 555 104 56 60 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Detaylı vaka görmek için instagram ve youtube adreslerimizden bizi takip edebilirsiniz.