Güneş Lekesi Tedavisi Nedir? 2024 Fiyatları
Yüzde oluşan güneş lekesi nedir?
Güneş lekeleri sağlığınızı tehdit etmezler ama görünümünüzü etkilerler. Doğru güneş lekesi tedavisi ile onlardan başarıyla kurtulabilirsiniz.
Yüzde oluşan güneş lekelerinin iki sorumlusu vardır. Birincisi cildinize doğru gelen gelen UV ışınlarıdır. Diğeri ise cildinizin aşırı hassas oluşudur. Genelde yüzünüzde düz ve kahverengi olacak şekilde çıkarlar.
Bu lekeleri kanser belirtisi olarak görmek doğru değildir. Onlar için herhangi bir tedaviye ihtiyaç yoktur. Sadece estetik açıdan onlardan kurtulmak istediğinizde çeşitli tedavi yöntemlerine başvurmak isteyebilirsiniz.
Güneş lekelerini doktorunuzun önerisi doğrultusunda kullanacağınız kremlerle tedavi etmeye çalışabilirsiniz. Fakat herhangi bir tedavi yöntemine başvurmadan önce lekelerin tanımlanmasını sağlamalısınız.
- Güneş lekeleri: Kahverengi tonlarında olurlar. Yüzünüzde, omuzlarınızda veya sırtınıza çıkabilirler. Güneş ışığına maruz kalma durumunuza bağlı olarak 40 yaşına yaklaştıkça daha sık ortaya çıkarlar.
- Melasma: Güneşe çok fazla maruz kalmaktan ortaya çıkan lekelerdir. Renkleri griye yakın ama kahverenginin tonundadır. Kadınlarda çok daha yaygındır. Hormonlar tarafından tetiklenmeleri mümkündür.
- Çiller: Çiller açık tenli ve kızıl saçlı olan kişilerde çok daha yaygındırlar. Yaz aylarında daha belirgin hale gelirler ve kışın kaybolurlar. Kişiler yaşlandıkça çiller daha az belirgin olma eğilimindedirler.
Çoğu zaman güneş lekeleri doğum lekeleriyle veya cilt kanseriyle ilişkilendirilirler. Lekelerin sebebini öğrenebilmek için cilt problemlerinde uzman olan doktorlara başvurarak çeşitli testler yaptırmanız gerekir.
Güneş lekesi neden oluşur?
Güneş lekesinin oluşma sebebi UV ışınlarıdır. UV ışınları cildinizde beklenmedik etkiler yaratabilirler. Cildinize rengini veren pigment olarak bilinen melanin üretimi hızlandırırlar. Böylece çeşitli lekeler ortaya çıkarlar.
Güneş lekeleri yüzünüzde, omuzlarınızda, ellerinizde ve göğüslerinizde ortaya çıkabilirler. En çok yüzünüzde belirgindirler. Çünkü yüzünüzün diğer bölgelerden çok daha fazla güneş ışığı alması söz konusudur.
Güneş lekeleri kabarık olmazlar ve düz bir şekilde oluşurlar. Renkleri genelde kahverengidir ama en önemlisi kümeler halindedirler. Yüzünüzde yoğun bir leke oluşumu varsa güneş lekelerinden şüphelenebilirsiniz.
Güneş lekesi oluşumu engellenebilir mi?
Güneş lekelerinin oluşumuna engel olmak istiyorsanız güneşten korunmak için çeşitli yöntemler geliştirmelisiniz. Düzenli olarak güneş kremi kullanabilirsiniz. Ayrıca gözlük ve şapka takmayı düşünebilirsiniz.
SPF 30 ve üzeri bir etikete sahip olan güneş koruyucu krem kullanmak atabileceğiniz en önemli adımdır. Güneş lekeleri açık tenli insanlarda daha sık ortaya çıkabilirler ve onların bu konuda daha dikkatli olmaları gerekir.
Güneşten kendinizi ne kadar korursanız koruyun cildiniz çok hassassa güneş lekelerinin oluşumuna engel olmayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda doğru kişilerden güneş lekesi tedavisi hizmeti almanız iyi bir fikir olabilir.
Kimler güneş lekesi tedavisi yaptırabilir?
Güneş lekeleri bir sağlık sorunu olarak kabul edilmezler. Kişinin sağlığına herhangi bir olumsuz etkileri yoktur. Sadece çok fazla olduklarında dış görünümü etkilerler ve kişiler rahatsızlık duyduklarında tedavi olmak isterler.
Güneş lekelerinden kurtulmak isteyenler cilt uzmanından alınacak tavsiyelere uygun bir tedavi tercih etmelidirler. Ayrıca, çeşitli sağlık problemlerine sahip olan kişilerin güneş lekesi tedavisi almaları önerilmez.
Farklı cilt rahatsızlıklarınız varsa ve onlar için ilaçlar kullanıyorsanız güneş lekeleri için tedavi göremeyebilirsiniz. Benzer şekilde, güneş lekesi tedavisi cildinde çeşitli anormallikler saptanmış kişiler için uygun değildir.
Güneş lekeleri nasıl geçer?
Güneş lekeleri zararsızdırlar ama dış görünüşünüzü bozduğu için onlardan kurtulmak isteyebilirsiniz. Güneş lekesi için estetik çözüm arıyorsanız öncelikle bir cilt uzmanından destek almayı düşünmelisiniz.
Cilt uzmanından onay almadan herhangi bir ilaç, krem veya yöntem kullanmamanız gerekir. Cildinize zarar verdiğinizde sağlığınızı geri kazanabilmek için çok daha fazla uğraşmanız gerekeceğini bilmelisiniz.
Danıştığınız cilt uzmanı kimyasal peeling ve lazer tedavisi gibi çeşitli yöntemler önerebilir. Hangi yöntemin kullanılacağı sahip olduğunuz cilt yapısına ve genel sağlık durumunuza göre değişebilir.
Güneş lekesi tedavisi nasıl yapılır?
Güneş lekesi tedavisi sürecinde ilk olarak lekenin derinliğine bakılır. Tedavi süresi boyunca hassas olunmalıdır. Çünkü lekeleri hızlı bir şekilde ortadan kaldırmaya çalışırken daha belirgin hale gelmeleri söz konusu olabilir.
Kullanılan yönteme uygun olacak şekilde cildin aşırı tahriş olmamasına dikkat edilir. Hücrelere zarar verilecek her türlü yaklaşımdan uzak durulur. Kişinin sağlığı riske atılmadan seçilen yöntem başarıyla uygulanır.
Başarılı güneş lekesi tedavisi için genellikle 6-8 hafta süre gereklidir. İhtiyaç duyulan süre tedavinin türüne bağlı olarak değişkendir. Fakat tedavinin sonuç gösterme süresi aylar sürebilecek bir durumdur.
Güneş lekelerinden kurtulmak için hangi yöntemi tercih edecekseniz prosedürlere sonuna kadar uyum sağlamalısınız. Örneğin, kimyasal peeling yöntemi tercih edilecekse onun her yıl tekrar yaptırılması gerekir.
Güneş lekesi tedavisi hangi yöntemler kullanılır?
Herhangi bir yönteme başvurmadan önce cildinizdeki lekeler tanımlanmış olmalıdır. Gördüğünüz her leke güneş lekesi olmayabilir. Ayrıca yüzünüzdeki lekelerin zaman içinde değiştiklerine şahit olabilirsiniz.
- Mezoterapi: Cildin ihtiyaç duyduğu vitaminlerin, minerallerin, antioksidanların ve amino asitlerin enjekte edilmesidir. Cildin alt katmanlarına enjekte edilen bileşenlerle lekeler ortadan kaldırılır.
- Dermaterapi: Cildinizin üst tabakasında mikro iğneler yardımıyla küçük delikler açılır. Açılan delikler sayesinde cildiniz daha fazla elastin ve kolajen üreterek lekelerden kurtulmanızı sağlarlar.
- Kimyasal peeling: Kimyasal bir solüsyon kullanılarak cilt katmanları çıkarılır. Böylece altta kalan genç kısımlar ortaya çıkarılır. Güneş lekesi tedavisinde genellikle en yaygın kullanılan yöntem olarak bilinir.
- Lazer tedavisi: Lazer kullanılarak cildin yenilenmesi işlemidir. Güneş lekelerini temizlemede etkili bir yöntemdir. Fakat cildin güneşten korunmaması durumunda lekeler yeniden ortaya çıkarlar.
- Leke açıcı kremler: Leke açıcı kremler oldukça basit bir işleve sahiptirler. Cildin belirli noktalarında koyu olan kısımların rengini açarlar. Güneş lekelerinde her zaman aynı etkiyi göstermezler.
- PRP yöntemi: Kişinin kendi kan hücrelerinden oluşturulan plazma, güneş lekelerinin olduğu bölgeye enjekte edilir. Birkaç seanslık uygulama gerekir. Uygulama sonucunda kişi lekelerden kurtulur.
Güneş lekesi tedavisi için hangi yöntemi seçecek olursanız olun cildinizin durumu netleştirmelisiniz. Cilt uzmanlarının danışmanlığında çeşitli testler yaptırarak cildiniz için en uygun yöntemin ne olduğuna karar verebilirsiniz.
Güneş Lekesi Tedavisi 2024 Fiyatları
Güneş lekesi tedavisi için fiyatlar, cildin durumuna, tedavinin yapılacak yöntemine, bölgenin büyüklüğüne, tedavi seans sayısına ve uygulayacak doktorun tecrübesine göre değişebilir. 2024 yılında, güneş lekesi tedavisi fiyatları 1.500 ile 12.000 TL arasında değişebilir. Bu fiyat aralığının alt veya üst sınırının belirlenmesi için en doğru yol, dermatolojik bir uzmanla yapılacak bir cilt analizi ve tedavi önerisi olacaktır.
Aşağıdaki tabloda tedavi için ortalama seans ve fiyat bilgisini bulabilirsiniz.
Seans Sayısı | Seans Süresi | Fiyat |
---|---|---|
1 | 30 dakika | 1.500 – 4.000 TL |
3 | 30 dakika | 3.500 – 7.500 TL |
Kombine Tedavi | 60 dakika | 6.000 – 12.000 TL |
Size özel sunacağımız paket fiyatlardan yararlanmak ve kampanyalar hakkında bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Bizlere +90 549 149 39 03 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Detaylı vaka görmek için instagram ve youtube adreslerimizden bizi takip edebilirsiniz.