
Lazerle Çil Tedavisi Nedir?
Lazerle çil tedavisi nedir?
Lazerle çil tedavisi cildin görünümünü bozan çillerden kurtulmak için başvurulan bir yöntemdir. Genellikle açık tenli insanlar ve çil oluşumuna genetik yatkınlığı olan kişiler bu tedavi yönteminden yararlanmak isterler.
Çil oluşumunda en büyük etken genetik miras ve güneş ışığıdır. Açık tenli insanlarda melanin üreten cilt hücreleri çok daha azdır. Ciltte eşit düzeyde pigment dağılımı olmadığında çiller ortaya çıkarlar ve belirginleşirler.
Vücutta yer alan çiller genellikle yaşlılık lekeleriyle karıştırılırlar. Yaşlılık lekeleri biçimsel açıdan daha farklıdırlar. Bu lekelerin güneşten etkilenmeleri söz konusu değildir. Daha çok kalıcı çil olarak adlandırılırlar.
Lazerle tedaviyi tercih ettiğinizde vücudunuzdaki tüm lekelerden kurtulma fırsatınız olur. Ancak, vücut lekeleriniz için doğru değerlendirmenin yapıldığından emin olmalısınız. Bunun için deneyimli klinikleri tercih etmelisiniz.
Lazerle çil tedavisi kimler için uygundur?
Lazerle çil tedavisi herkes için uygun olmayabilir. Bu tedaviden yararlanabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmalısınız. Vücudunuzdaki çiller sağlıklı durumda olmalı ve farklı bir cilt rahatsızlığınız bulunmamalıdır.
Tedaviye başlamadan önce doktorunuzun durumunuzu değerlendirmesi gerekir. Değerlendirme aşaması olmadan herhangi bir tedaviyi kabul etmemelisiniz. Cilt sağlığınızı riske atmaktan her zaman kaçınmalısınız.
Her insanın farklı düzeyde tedaviye ihtiyacı olduğunu bilmelisiniz. Doktorunuz kaç seansa ihtiyacınız olduğunu söylemelidir. Sonrasında hızlı bir iyileşme süresine sahip olan lazer tedavisine başlayabilirsiniz.
Lazerle çil tedavisi hangi bölgelere uygulanabilir?
Vücudunuzun çeşitli bölgelerinde çiller çıkabilir. Ancak çil tedavisi genelde yüz bölgesi için gerçekleştirilir. Yanaklar, burun, alın ve çene en popüler alanlardır. Bu bölgeler için sorunsuz bir şekilde tedavi uygulanabilir.
Bunlar dışında özellikle dekolte bölgesindeki çillerden kurtulabilmek arzu edilir. Omuzlarda, kollarda ve ellerde çiller görülebilir. Bunların tedavisi mümkündür. Vücutta yer alan lekeler incelenerek tedavi planı yapılabilir.
Lazerle çil tedavisi nasıl yapılır?
Çil tedavisinde bir sürü farklı yöntem olsa bile en etkin tedavi lazer kullanımıyla mümkündür. Diğer yöntemler ise serum kullanımı ve kimyasal peeling uygulamalarıdır. Lazerin avantajı daha kalıcı bir sonuç sunmasıdır.
Çil tedavisinde birbirinden farklı lazerler kullanılabilir. Çillerin giderilmesi için kullanılacak lazer kişinin cilt tipine ve hastanın beklentilerine göre belirlenir. Q-Switched ND: YAG en yaygın olandır ama alternatifleri mevcuttur.
Lazer tedavisinde cilde yoğun miktarda ışık uygulanması söz konusudur. Işığın dalga boyuna bağlı olarak ciltte emilim gerçekleşir. Çillere uygun kullanılan ışık dalga boyu sayesinde etkili bir çözüm ortaya çıkarılır.
Lazerle çil tedavisinin yan etkileri nelerdir?
Çil tedavisinin lazerle gerçekleştirildiğini unutmamanız gerekir. Lazer kullanımından ötürü bölgede kızarıklık oluşabilir. Ayrıca tedavi bölgesinde kabuklanma ortaya çıkar ama bu kabuk kendiliğinden düşer.
Tedavi sonrasında çillerinizin koyu görünmesi söz konusu olabilir. Bu durumda endişe etmenize gerek yoktur. Tüm bu koyuluklar zaman içerisinde ortadan kalkacak ve cildiniz pürüz hale gelecektir.
Tedavi yaptıran bazı kişilerde şişlik gibi problemler yaşanabilir. Şişlik tedavinin yan etkilerinden biridir. Yaşadığınız rahatsızlığı gidermek için buz paketleri kullanabilirsiniz. Ayrıca ağrı mevcutsa ağrı kesici alabilirsiniz.
Çil tedavisinin ardından nelere dikkat edilmeli?
Çil tedavisi uygulandıktan sonra sonuçları 48 saat içerisinde görmeye başlayabilirsiniz. Çilleriniz zamanla ortadan kaybolurlar ama hepsi için aynı şey geçerli olmayabilir. Bazılarının sadece pigmentinde azalmalar olabilir.
Tedavinin ardından cildinizde kızarmalar yaşanabilir. Aynı zamanda çilleriniz koyulaşmaya başlayabilirler. Kızarıklık 3-4 saat içerisinde kaybolma eğilimdedir. Birkaç gün içerisinde ölü hücreler dökülür ve çiller ortadan kalkar.
Doktorunuz birkaç seans daha gelmeniz gerektiğini belirtebilir. Bazı insanların cildi tek seans sonrasında beklenen tepkiyi vermeyebilir. Bu sebeple lazerle tedavinin birkaç kez tekrarlanması daha doğrudur.
Çil tedavisinde hangi lazerler kullanılır?
Çil tedavisinde gelişigüzel bir lazer kullanmak doğru değildir. Her lazer türünün diğerinden daha iyi yapabildiği bazı işlemler vardır. Örneğin, epilasyon lazerinin çil tedavisinde kesin sonuç vermesini beklememelisiniz.
1. Fraksiyonel
Fraksiyonel lazer ciltte termal hasar bölgeleri oluşturur. Termal hasar mutlak bir hasar değildir. Sütunlar şeklinde oluşturulur ve cildin kendini yenileyebilmesi sağlanır. Böylece cildiniz çok daha iyi bir görünüme kavuşur.
Fraksiyonel lazer özellikle ciltteki pigmenti azaltmak için kullanılır. Derinin hem altını hem üst kısmını hedef alarak çalışır. Tedavi sırasında oluşturulan sütunlar iyileşmeyi hızlandırırlar ve yan etkileri azaltırlar.
2. CO2
CO2 lazer cilt yenileme tedavilerinde yaygın bir şekilde kullanılır. Bu lazer cildin yüzeysel tabakasını kaldırarak yeni cilt oluşumunu destekler. Aynı zamanda uygun ciltlerde çil tedavisinde kullanılabilen bir lazer türüdür.
CO2 lazerin yaydığı enerjinin dalga boyu 10.600 nanometredir. Deri hücrelerindeki su lazerin gönderdiği enerjiyi emer. Tedavi sona erdiğinde hasta çillerinden kurtularak daha pürüzsüz ve sıkı bir cilde kavuşur.
3. Erbium
Erbium lazer diğer lazer türlerine iyi bir alternatiftir. Cildi aşırı hassas olan kişilerde kullanılır. Agresifliği diğerlerine göre daha düşük olduğundan çil tedavisi dahil olmak üzere tüm tedaviler daha az riskle gerçekleştirilirler.
Erbium lazer ciltte yer alan pigmentleri iyileştirir ve cildin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca ciltteki kırışıklıkları azaltmak için kullanılabilir. Tedaviyi daha sakin ilerlemesini sağladığından ekstra seanslara ihtiyaç duyulabilir.
4. Q-Switched ND: YAG
Q-Switched ND: YAG lazer doğrudan hasarlı cilt hücrelerini hedefler. Ciltte yer alan belirgin pigmenti hedeflendiğinden çil tedavisinde oldukça faydalıdır. Bu lazer genelde dövme sildirme gibi işlemlerde kullanılır.
Q-Switched ND: YAG lazer güçlü enerji patlamalarıyla işleyiş gösterir. Ciltte istenmeyen hemen hemen her şeyi küçük parçalara ayırır. Ayrılan parçalar kan dolaşımı tarafından emilerek vücuttan atılır.
Lazerle çil tedavisi fiyatları nedir?
Lazerle çil tedavisini tercih edecekseniz fiyatların değişken olduğunu bilmelisiniz. Tedavi fiyatları kliniğin tecrübesine, donanımına ve kullanılan lazere bağlı olarak değişebilir. Fiyatı etkileyen en önemli faktörler bunlardır.
Diğer taraftan, hastanın vücudundaki çil yoğunluğu tedavinin fiyatına etki edebilir. Uygulanacak seans miktarı artarsa fiyatın artış göstermesi gayet doğaldır. Tedavi öncesinde yapılacak muayeneyle net bir fiyat bilgisi edinebilirsiniz.
Vücudunuzda yer alan çillerden kurtulmak istiyorsanız lazerle tedavi gibi etkili bir çözüme başvurabilirsiniz. Doğru lazer tercihi sonrasında minimum yan etkiyle tüm çillerinizden kurtulabilir ve sıkı bir cilde sahip olabilirsiniz.
Size özel sunacağımız paket fiyatlardan yararlanmak ve kampanyalar hakkında bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Bizlere +90 549 149 39 03 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Detaylı vaka görmek için instagram ve youtube adreslerimizden bizi takip edebilirsiniz.