Burun Dolgusu Nedir? Burun Dolgusu Fiyatları
Burun dolgusu, ameliyatsız yapılan burun estetiği uygulamasıdır. Burun yapısındaki şekil bozukluklarını gidermeyi ve buruna istenilen görünümü kazandırmayı sağlar.
Dolgu İşlemi Nasıl Yapılır?
Burun dolgusu yaptırmayı düşünen kişilerin en çok araştırdığı konulardan biri de ‘‘burun dolgusu nasıl yapılır?’’ sorusudur. Burun dolgusu, doktor tarafından yapılan muayene sonucu kişinin uygunluğu belirlendikten sonra yapılır. Dolgu işlemi, doktor ve hastanın önceden belirlediği noktalara enjeksiyon yoluyla uygulanır. İşleme başlamadan buruna anestezik bir krem sürülür ve etkisini göstermesi için yaklaşık 20-30 dakika beklenir.
Burun dolgusu işleminde buruna damar içi enjeksiyon yöntemiyle dolgu malzemeleri veya hyaluronik asit içeren jeller uygulanır. Böylelikle burun daha düz, ucu kalkık, düzgün bir yapıda olur. Hastalara kontrol muayenelerinde rötuş işlemleri uygulanır ve burun dolgusu tam anlamıyla tamamlanarak son şeklini alır.
Klinik ortamda gerçekleştirilen işlem, estetik ve plastik cerrahlar veya dermatoloji uzmanları tarafından yapılır. İşlem ortalama olarak 5-10 dakika içinde tamamlanır. İşlem sonrasında hastalar normal hayatlarına devam ederler.
Kimler Burun Estetiği Yaptırabilir?
Burun yüzün tam ortasında olduğu için oradaki asimetrik görüntü, şekil bozuklukları ya da burnun kemerli yapıda olması kişileri rahatsız eder. Burun dolgusu işlemi en çok kadınlar tarafından tercih edilse de 18 yaşından sonra cinsiyet fark etmeksizin yapılır. Buruna özellikle yan profilden bakıldığında burun ucu aşağı doğru düşükse veya kemerli bir görüntü varsa burun dolgusu işlemi uygulanır.
Ayrıca burun ameliyatı olmak isteyip, anestezi alamayacak sağlık problemleri olan ya da cerrahi müdahalenin çeşitli nedenlerle riskli olduğu hastalara da burun dolgusu yapılır.
Burun Dolgusu Kalıcı Bir İşlem mi?
Burun dolgusu kalıcı bir işlem değildir. Ancak burun bölgesi hareketli bir yapıda olmadığı için etkisi uzun sürer. Burundaki dolgu ilk yapıldığında genellikle 8-10 ay etkisini gösterir. Bu süreden sonra ilave bir işlem yapıldığında ise dolgunun ömrü 1-1.5 yıl kadar olur. Burun dolguları düzenli yapıldıkça ömrü uzar ve bu şekilde devam edilen uygulamalarla kalıcılık sağlanır.
Burun Estetiğinin Avantajları Nelerdir?
Burnun yapısal bozuklukları ya da diğer istenmeyen görüntüler akla hemen burun ameliyatlarını getirir. Ancak, ameliyatların genel anestezi altında yapılması ve operasyon sonrasındaki süreç, uzun ve sancılı geçer. Dolgu ile rinoplasti, cerrahi olmayan hızlı uygulanabilen bir işlemdir ve cerrahi rinoplasti ile karşılaştırılabilecek düzeyde etkinlik sağlayabilmektedir.
Burun dolgusunun avantajları ise kişilerin hem istedikleri görünüme kavuşması hem de işlem sırasında ve sonrasındaki sürecin konforlu atlatılmasıdır. İşlem sonrasında pansuman ve tampon uygulamalarına gerek kalmaz. Kısa süreli bir uygulama olduğu için de hastalar aynı gün normal aktivitelerine devam edebilir.
Burun dolgusunun bir başka avantajı ise burun estetiği ameliyatlarına göre çok daha ekonomik olmasıdır. Bazı durumlarda ise kişiler, burnunun şeklinden rahatsız olur ancak ameliyat korkusu yaşayabilir. Hastalar bu durumda ameliyatsız burun estetiği uygulaması olan burun dolgusunu tercih eder.
Burun Estetiği Neden Yaptırılır?
Burun dolgusu, burnunun şeklinden ve burnun yapısına bağlı şekil bozukluklarından memnun olmayan kişiler tarafından yaptırılır. Kişiler burun dolgusu işlemine, özellikle burnun sırt yapısındaki eğrilikler ve burun ucunda düşüklük şikayeti ile için daha çok başvurur. Burun dolgusu ayrıca kaza yada darbe sonucu oluşan kusurların düzeltilmesinde de yapılır.
Burun Dolgusu İşlemi Ağrılı mıdır?
Burun dolgusu ağrısız ve acısız bir estetik uygulamadır. İşlemden hemen önce uygulanan anestezik kremler, ilgili bölgeyi hissizleştirir ve hastalar ağrı hissetmez. Anestezik kremlerin etkisi de işlem sonrası kısa bir sürede geçer ve herhangi bir yan etki yaratmaz.
Dolgu İşleminde Kullanılan Maddeler Nelerdir?
Burun dolgusunda en çok kullanılan dolgu hyalüronik asit bazlı dolgu malzemeleri olarak bilinen maddelerdir. Bunun sebebi steril laboratuvar ortamında üretilmiş, enfeksiyon riski bulunmayan ve alerjik yapıda olmayan bir madde olmasıdır. Bunun dışında kişinin kendi vücudundan alınan dermal dokular da dolgu malzemesi olarak kullanılır.
Burun Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilir?
Burun dolgusunun yapıldığı gün ve bazen de ertesi gün burunda ödem meydana gelir. Bunun önüne geçmek için doktorlar tarafından topikal ödem atıcı veya morluk karşıtı kremler önerilir. Bunun dışında hastalara enfeksiyon riskine karşı işlemin yapıldığı gün suyla temas etmemeleri, denize, havuza girmemeleri ve banyo yapmamaları söylenir.
Özellikle sıcak su teması veya sıcak ortamda bulunmak, hyralüronik asitle yapılan dolguların kalıcılık süresini azaltır. Burun dolgusu yapılan hastalara, ilk 1-2 boyunca normal gözlük ya da güneş gözlüğü kullanmamaları ve buruna dokunmamaları gerektiği ifade edilir.
Ayrıca hastalara, soğuk kompres yapmaları da önerilmez. Bunun sebebi; burun, damarlanma açısında hassas bir bölgedir ve yapılan soğuk uygulamalar damar sertleşmesine sebep olur.
Burun Ameliyatından Sonra Dolgu Yaptırılır mı?
Tıpta ‘rinoplasti’ olarak bilinen burun ameliyatı işlemlerinden sonra sonuçtan memnun olmayan hastalara ya da hala devam eden mevcut kusurların kapatılmasında da burun dolgusu rahatlıkla yapılır. Burun ameliyatı sonrası, mevcut kusurlar dolgu sayesinde kapanır ve burun daha estetik bir görünüme kavuşur.
Burun Estetiğinin Dezavantajları Var mıdır?
Burun dolgusunu gerçekleştirecek hekimlerin, burun ameliyatı yapacak kadar iyi bir donanımda ve tecrübede olması önemlidir. Yapılacak yanlış uygulamalar, burun bölgesinde doku kaybına kadar varacak sonuçlar meydana getirir. Bu sebeple kullanılacak dolgu malzemelerinin kalitesi, steril koşulların sağlanması ve en önemlisi ise işlemi doğru hekimin yapmasıdır.
Burnun gözün ana arterlerine yakın damarsal yapısı vardır ve bu damarlara, hata sonucu yapılacak dolgu enjeksiyon uygulamaları, çok nadirde olsa göze zarar verir ve görme fonksiyonlarını bozar.
Burun dolgusunun diğer bir dezavantajı ise işlemin kalıcı olmamasıdır. Maksimum 1-1.5 yılda tekrarlanması gereken işlem kalıcılık açısından bazı kişilerin tercihi olmayabilir.
Burun Estetiği Hangi Durumda Yapılmaz?
Burun dolgusu herkese ve her durumda yapılacak bir uygulama değildir. Burun küçültme ameliyatı gerektirecek kadar büyük burunlarda, ileri ölçüde burunda eğrilik, tümseklik varsa burun dolgusu uygulanmaz. Bu nedenle burun ameliyatı, bu gibi durumlarda çoğu burun şekil bozukluklarının düzeltilmesini sağlar.
Burun dolgusu ayrıca 18 yaşından küçük kişilere, hamilelere ve emziren kadınlara, dolgu maddelerine karşı aşırı duyarlılığı olan kişilere, kan sulandırıcı ilaç kullanan ve kanama riski oluşturacak hastalığı olan kişilere, sık sık uçuk ve herpes virüs enfeksiyonu gelişen kişilere de uygulanmaz.
Burun Dolgusu Eritilir mi?
Özellikle hyaluronik asitle yapılan burun dolgusundan sonra, işlemden memnun kalmayan hastalarda burun dolgusu eritilir. Burun dolgusu eritme işlemi ayrıca yanlış ya da hatalı uygulamalara bağlı olarak da eritilir. Eritme işlemiyle burun eski haline kavuşur. Hyaluronidaz olarak bilinen enzim hyalüronik asite uygulandığında, dolgu erir ve ciltten atılmış olur.
Burun dolgusu ayrıca, ek olarak yapılacak hiçbir müdahaleye gerek kalmadan, etkinlik süreleri bittiğinde kendiliğinden erir ve burun tekrar eski halini alır.
Burun Dolgusu Fiyatları
Burun dolgusu fiyatları dolgu malzemelerinin kalitesi ve miktarı, uygulamayı yapacak hekimin alanındaki tecrübesi ve kişinin burnundaki şekil bozukluklarının yoğunluğuna bağlı değişir. Burun dolgusu fiyatlarını belirleyen bir diğer faktör ise işlemin yapılacağı klinik ya da hastanenin fiyat politikalarıdır.
Burun Dolgusu Seans Ücreti: 9500 TL – 10000 TL aralığındadır. Size özel sunacağımız paket fiyatlardan yararlanmak ve kampanyalar hakkında bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Bizlere +90 549 149 39 03 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Detaylı vaka görmek için instagram ve youtube adreslerimizden bizi takip edebilirsiniz.