Bıyık Ekimi Nedir, Nasıl Yapılır?
Erkeklerde sakal ve bıyık çeşitleri yüze karakteristik bir ifade verir. Herkesin yüz tipine uygun farklı sakal ve bıyık şekilleri bulunur. Bazı sağlık problemleri veya kişinin genetik yapısı bıyık oluşumuna elverişli olmayabilir. Bu gibi durumlarda bıyık ekim işlemi istenilen başarılı çözümü sunar. Bıyık ekimi işleminin ne yoğunlukta ve ne şekilde yapılacağı kişinin dudak ve yüz yapısına göre belirlenir. Oval yüz yapısına sahip kişiler için üst dudağını örten bıyıklar daha uygun olurken, kare yüz yapısına sahip kişiler için ise dudağı tam olarak kapatmayan yapıda bıyıklar daha uygundur. Üçgen yüz yapısına sahip kişiler için ise sık ve gür bıyıklar tercih edilir.
Bıyık Neden Oluşmaz veya Dökülür?
Bıyık oluşmaması kişinin genetik yapısından kaynaklı bir köselik durumu olabilir. Sonradan bir hastalık sonucu veya kişinin yaşayış şekline göre de dökülme görülebilir. Bıyık oluşmaması veya dökülmesi sebeplerini şöyle sıralayabiliriz;
- Bıyık bölgesinde yanma sonucu veya yaralanma sonrası oluşan boşlukta tekrar kıl çıkması gerçekleşmeyebilir. Kıl kökleri zarar görür ise bu iyileşme süreci başarılı olmaz.
- Saçkıran hastalığı sonucu kıl köklerinde, beyaz kan hücrelerinin saldırmasından kaynaklı küçülme görülür. Bu durum neticesinde bölgesel bıyık azalmaları görülebilir.
- Kıl köklerine zarar veren bir diğer hastalık da sedef hastalığıdır, hastalık bazı durumlarda bıyık oluşumunu da etkiler.
- Dudağın üst bölgesinde enfeksiyonlu oluşumlar, sivilceler bölgede bıyık dökülmesine neden olur ve yeni bıyık oluşumuna engel olur.
- Kişinin farkında olmadan konuşurken veya bir işle meşgulken refleks gibi bıyığı ile oynadığı ve bıyığını çektiği durumların da bıyıklara olumsuz etkisi vardır.
- Tüm bunlar dışında genetik olarak da köselik kaynaklı bıyık oluşmaması söz konusu olabilir.
Bıyık Ekimi Nasıl Yapılır?
Bıyık ekimi işlemi 3 aşamalı FUE saç ekim tekniği ile veya 2 aşamalı DHI saç ekim tekniği ile gerçekleştirilir. FUE tekniğinde ilk olarak kıl köklerin alınacağı saç bölümünden kökler tek tek alınır. Genellikle çok dikkat çekmeyen, ense, kulak arkası gibi saç bölgelerinden işlem yapılması tercih edilir.
İkinci aşama kanal açma aşamasıdır, bu aşamada uygulamanın yapılacağı bölgeye mikro punch aleti ile 0,6-0,8 mm’lik kanallar açılır. Üçüncü ve son aşamada ise kıl kökleri bu kanallara doğru açı ile yerleştirilir. Bu işlem hassas bir işlem olduğundan kılların düzgün çıkabilmesi için uygun açıyı yakalamak önemlidir.
Bir diğer işlem DHI tekniği ile ekim işlemidir, bu ekim işleminde özel bir cihaz ile ekim gerçekleştirilir. Choi pen cihazı ile ayrı olarak bir kanal açma işlemine gerek olmadan iki aşamada ekim işlemi uygulanmış olur. Bu işlemler lokal anestezi altında ağrısız ve acısız olarak gerçekleştirilir. Uygulama sonrasında ise birkaç gün süren kızarıklıklar dışında herhangi bir iz oluşmaz.
Bıyık Ekimi Nedir ve Kimlere Uygulanır?
Bıyık ekimi, bıyık oluşmayan veya seyrek oluşan bölgeye, uygun saç ekimi tekniği ile kıl köklerini yerleştirme işlemidir. Bu işlem sonrasında başarılı bir şekilde kıl kökü gelişimi ve bıyık oluşumu sağlanmış olur.
Bıyık ekimi işlemi bıyık oluşumu ile ilgili sıkıntı yaşayan 24 yaş üzeri bireylere uygulanabilir. Özellikle 24 yaş beklenmesinin sebebi kişinin hormonal gelişimini bu yaşta tamamlamış olmasıdır. Çünkü kişinin ergenlik sürecini tamamlaması bazı durumlarda 20’li yaşları bulabilir. Bu yüzden doğal yollarla bıyık oluşumuna bir fırsat tanımak gerekir.
Bıyık Ekimi Hangi Teknikle Yapılır?
Bıyık ekimi işlemleri FUE ve DHI saç ekim tekniği ile yapılarak başarılı sonuç elde edilir. Ekim işleminde FUE ve DHI teknikleri daha çok tercih edilirken FUT tekniği ise pek fazla tercih edilmez.
FUT tekniği daha hızlı bir işlem olsa da donör olan bölgede iz bıraktığından ve uygulanacak bölgede ise dikiş gerektirdiğinden tercih edilmez. FUT tekniğinde ekilecek saçlar şerit halinde çıkarılırken, FUE ve DHI tekniklerinde ise tek tek kökler çıkarılıp işlem yapılır, böylece herhangi bir kesik veya dikiş oluşmamış olur.
Bıyık Ekimi Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?
Bıyık ekimi işlemi öncesinde yapılan muayenelerde ne kadar miktarda bir kıl ekimi yapılacağı ve hangi teknik ile yapılacağı tespit edilir. Sonrasında gerekli test ve tahliller ile kişinin bu operasyon için uygun olup olmadığı belirlenir. Operasyon esnasında mikro kanallar açılırken nokta şeklinde kanamalar görmek gayet normaldir. Bu yüzden operasyon öncesindeki bir haftalık sürede hastanın kan sulandırıcı ilaç kullanmaması önerilir. Ayrıca iyileşme sürecini de göz önünde bulundurarak kişinin işlem öncesindeki bir haftalık sürede sigara ve alkol tüketmemesi tavsiye edilir. Hasta işleme gelirken yaka kısmı dar olmayan kıyafetler tercih ederse uygulama yapılan bölgeyi korumakta zorlanmamış olur.
Bıyık Ekiminde Ne Kadar Kök Ekilebilir?
Bıyık ekimi işleminde uygulanacak alanın büyüklüğü ve kılların seyrekliği ekilecek kıl kökü miktarını belirler. Hiç bıyık olmadığı durumlarda 1000 ila 3000 arası kıl kökü gerekirken, bıyık oluşumunun seyrek olarak mevcut olduğu durumlarda ise 400 ila 800 arası kıl kökü yeterli olacaktır. Doktor uygun kıl kökü miktarına ve köklerin nereden alınacağına yüz yüze yaptığı muayene sonucu karar verir. Bölgeye ekilecek kıl kökü miktarı olası dökülmeler de hesaba katılarak belirlenir.
Bıyık Ekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Bıyık ekimi işlemi ağrısız ve acısız bir işlem olsa da operasyon sonrasında açılan deliklerde ufak kanamalar oluşur. Bu kanamalar kıl kökleri için faydalı olsa da dışarıdan kızarık bir görüntü oluşturur. Bıyık ekimi işleminden sonraki ilk hafta iyileşme sürecidir ve bu kızarıklıklar o süreçte tamamen kaybolur. Özellikle işlem sonrası ilk 3 gün işlem yapılan bölgenin korunması önemlidir. Mümkün olduğunca dudak az hareket ettirilmeye çalışılmalı, dışarıdan darbe ve temas olmaması için dikkat edilmelidir. Ayrıca ilk 3 gün işlem yapılan bölgenin yıkanmaması önerilir, sonraki günlerde yumuşak hareketler ile ovalanarak yıkanıp bölgedeki kabuklanmalar soyulabilir.
Bıyık Ekimi İşlemi ve Etkisi Ne Kadar Sürer?
Bıyık ekimi işlem süresi, kullanılan tekniğe, uygulama alanının büyüklüğüne ve ekilecek kıl kökü sayısına göre değişiklik gösterir. Hassas bir işlem olduğu için bu süre ortalama 5-6 saati bulabilir. Bıyık ekimi uygulaması sonrasında istenilen etkinin tam olarak görülmesi için ise aylar geçmesi gerekir. İlk 3 ay dökülme görülmesi gayet normaldir, 5. ve 6. aydan itibaren köklü, güçlü bıyıklar tekrar çıkmaya başlar. Bıyık ekimi sonrası optimum etkiyi ise 8-10 ay arası bir sürede görmek mümkündür.
Bıyık Ekimi Fiyatları 2024
Bıyık ekimi fiyatları kişinin yüz yapısına, dudak yapısına, kullanılan tekniğe, bıyığın seyrekliğine veya hiç olmamasına göre değişiklik gösterir. Yapılan görüntülü inceleme sonucunda uygun teknik ve kıl miktarına karar verilerek işlem gerçekleştirildiğinden fiyatlarda farklılık oluşur.
Bıyık ekimi fiyatları ile ilgili daha detaylı bilgi için +90 549 149 39 03 numaralı telefon hattımızdan arayabilir veya WhatsApp hattımızdan yazarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Detaylı vaka görmek için instagram ve youtube adreslerimizden bizi takip edebilirsiniz.
Merhaba çocukluktan kalan dudak üstünde iz var iz bölgesine ekim yapılabilir mi
Merhaba;
İz bölgesine açık bölgeye ekim yapılabilir. Lütfen yüz bölgenizin sağlı ve sollu resimlerinizi whatsappdan +90 555 104 56 00 gönderebilirseniz inceleyebilir ve size geri dönüş yapabiliriz.
bıyık ve sakal ekimi için fiyat verirmisiniz
Merhaba Onur Bey;
Fiyat verebilmemiz için lütfen yüz bölgenizin sağlı ve sollu resimlerinizi whatsappdan +90 555 104 56 00 gönderebilirseniz inceleyebilir ve size geri dönüş yapabiliriz.
ekim esnasında agri olur mu kac saat sürer
Merhaba Cenk Bey;
Lokal anestezi olduğu için ekim esnasında ağrı hissetmezsiniz bıyık ekimi 2-3 saat sürmektedir
Kökleri nereden alıyorsunuz, istersek yanak veya boyun bölgesinden alabiliyor musunuz ?