Lazerle Ameliyatsız Ben Aldırma Tedavisi
Ben aldırma işlemi, günümüzde estetik algıların ön plana çıkmasıyla sıklıkla tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Ameliyatlı ve ameliyatsız çeşitleri vardır. Lazerle ben aldırma işlemi, ameliyatsız bir yöntem olduğu için ve birçok avantajı sayesinde ön plana çıkar.
Doktor kontrolü altında herkes ben alımı yöntemine başvurabilir. Lazerle ben alımı hakkında tüm detaylı bilgiye yazımızın geri kalanında ulaşabilirsiniz.
Ben Aldırma İşlemi Nedir?
Ben aldırma, tıp dilinde nevüs olarak da bilinen benlerin vücuttan çıkarılma işlemidir. Benler ciltten kabarık ve farklı renkteki lekelerdir. Cilt seviyesinden oldukça kabarık olanlar et beni olarak isimlendirilir.
Benler, genellikle iyi huyludur. Ancak, düşük oranda da olsa kanserleşme riski olduğu için kötü huylu olanları da vardır. Yaşamın belli bir döneminde iyi huylu benler kötü huyluya dönüşebilir. Bu nedenle uzman bir doktor tarafından belirli aralıklarla kontrolünün yapılması önemlidir.
Yüz ve boyun bölgesinde bulunan benler, bazı insanları estetik açıdan rahatsız eder. Özgüven gibi psikolojik sorunlara yol açabilir. Bu durumu yaşayan kişiler ben aldırma işlemine başvurur. Bu yöntem, cerrahi operasyonlara göre daha çok tercih edilir. Lazerle ben aldırma işleminin avantajları şunlardır:
- Büyük oranda iz bırakmadan tamamlanan bir yöntemdir.
- Yüz ve boyun bölgesinde güvenle uygulanır.
- Kıl köküne zarar vermeden ben temizleme yapılabilir.
- Travmatik ve cerrahi bir tedavi olmadığı için bu işlemi yaptıran kişiler günlük yaşantısına geri dönebilir.
- Uygulama kısa sürede, tek seansta tamamlanır.
- İyileşme süreci hızlıdır.
Lazerle Ben Aldırma İşlemi Nasıl Yapılır?
Tıpta teknolojinin ilerlemesiyle birlikte ben alma işleminde uygulanan cerrahi yöntemler yerine lazer yöntemleri uygulanır. Lazerle uygulanan tedaviler bazı avantajları nedeniyle tercih edilir. Ancak her ben aldırma işleminde lazer yeterli olmaz.
Benlerin büyüklüğü, rengi, ciltten kabarıklık seviyesi gibi farklılıklar uygulanacak işlemin türünü belirlemede etkili olur. Ben aldırma yöntemleri şunlardır:
- Ameliyat ile Ben Aldırma: Benin bulunduğu deri bölgesine kesi atılarak uygulanır. İşlem öncesinde lokal anestezi uygulanır. Benin yaklaşık iki katı büyüklüğünde kesi yapılır. Ben, kökü ile birlikte temizlenerek çıkarılır. Hasta işlemden sonra aynı gün taburcu edilir. Uygulamadan sonraki günler pansuman yapılması gerekir. Dikişler birkaç hafta sonra alınır. Ben alınmasından sonra deride hafif iz veya çukurluk kalabilir.
- Lazerle Ben Aldırma: Lazerle ben alımı, iyi huylu olan ve kökü fazla derinde olmayan benlere uygulanır. Cerrahi işlem içermez. Hızlı ve sonucu hemen görülen bir yöntemdir. Lokal anestezi altında yapılır. İşlem sonrası iz kalmaz. Hasta hemen normal hayatına geri döner.
- Radyofrekans ile Ben Aldırma: Ameliyatsız bir ben aldırma yöntemidir. Radyofrekans ile ben alımı işleminde kullanılan cihazlar radyo dalgaları üretir. Buharlaşma yöntemiyle benleri yok eder. Küçük ve iyi huylu benler üzerinde uygulanabilir.
Ben aldırma işlemi sırasında kullanılan lazerler, ısı enerjisi üreten özel tıbbi cihazlardır. İşlemden önce hassas cilde sahip kişilere anestezik krem uygulanarak bölgenin uyuşması sağlanır. Böylece ağrı, acı duyulması engellenir. İşlem sırasında cilde kesi atılmaz. Uygulama, kısa sürede sorunsuz bir şekilde tamamlanır.
Ben aldırma, tek seanslık bir işlemdir. Ben sayısı tek veya çok olsa bile seans sayısı değişmez. Sadece işlemin süresi uzayabilir. İşlemden sonra cilde dikiş atılmasına gerek olmaz. Uygulama tamamlandığında hastanın günlük yaşantısına veya iş hayatına geri dönmesi mümkündür.
Lazerle Ben Alma Kimlere Uygulanabilir?
Deriye rengini veren melanosit hücrelerinin belirli bölgelerde yoğunlaşması nedeniyle benler oluşur. Her insanda vücudun farklı bölgelerinde çeşitli benler vardır. Benlerin rengi, biçimi, kabarıklık seviyesi farklılık gösterir. Kötü seyirli benler söz konusu olduğunda durum cilt kanserine kadar gidebilir.
Benlerin görüntüsünden rahatsızlık duyan kişiler, estetik sebepler nedeniyle benlerin alınmasını ister. Yüz bölgesinde, burun kenarında, göz altında, yanakta, çenede, boyunda, dekolte bölgesinde, bel ve sırtta yer alan benler lazerle temizlenebilir.
İyi huylu benler, lazerle ben aldırma yöntemi ile kolayca alınır. Ayrıca doktor önerisiyle, kötü seyreden ve kanserleşme riski taşıyan benlerin alınması gerekir. Bu işleme dermatoloji ve plastik cerrahi doktorunuzla birlikte karar verebilirsiniz.
Lazerle Ben Aldırma İşlemi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Lazerle ben aldırma işlemi ağrısız tamamlanan ve rutin hayat düzenini bozmayan bir tedavi yöntemidir. İşlemden sonra ek bir dinlenme süresine ihtiyaç duyulmaz. Lazer uygulanan bölgede kısa sürede kendiliğinden iyileşen hafif kızarıklık veya şişlik olabilir. Böyle bir durumda panik yapılmaması gerekir.
Cildin normal rengine dönme süresi kişiden kişiye değişir. Dokunun kalınlığı, kanlanma miktarı, bireyin ek bir hastalığının olup olmaması, yaş gibi faktörler bu süreyi değiştirir. Bazı insanlar birkaç hafta da tamamen iyileşirken bazılarında bu süreç aylar sürer.
“Lazerle ben aldırma işlemini sırasında veya sonrasında yan etkisi oluşur mu?” sorusunun yanıtı hastalar tarafından merak edilmektedir. Kişinin cilt yapısı ve benin yapı özelliklerine göre değişebilir. Ben çok büyükse ve vücuttan kabarıksa ciltte hafif bir iz kalabilir.
Lazerle ben alma işleminden sonra lazer yapılan bölgede hafif kızarıklık, şişlik, hassasiyet yaşanabilir. Ancak ortaya çıkan bu yan etkiler kısa süreli ve geçicidir. Tedaviye gerek olmadan kendiliğinden düzelir.
Tedavi sonrasında doktor onayı ile krem ve losyonlar kullanılabilir. Ancak tıbbi olarak onaylanmamış kozmetik ürünlerin işlem bölgesine uygulanması doğru değildir. Eğer işlem sonrasında uzmanın önerilerine uyulmazsa enfeksiyon gibi yan etkiler ortaya çıkabilir. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman derhal tıbbi bir destek alınması önemlidir.
Ben Alma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Alınan Benler Tekrar Çıkar mı?
Alınan benlerin yeniden çıkma ihtimali insanları oldukça düşündürür. İşlem uzmanlar tarafından, kaliteli cihazlarla uygulanmazsa geride hücre kalması durumunda ben tekrardan oluşabilir. Çoğunlukla bir ay içerisinde ben aldırma sonucu geriye kalan hücreler çoğalarak yeniden ben oluşumu başlar. Ancak yeniden oluşsa bile lazerle aynı işlemin tekrarlanması mümkündür.
Ben Aldırma Zararlı mıdır?
Kötü huylu olmayan tüm benler rahatlıkla alınabilir. Ben alındığından kanser olacağınız kanısı tamamen yanlıştır. Ben aldırma işlemi öncesinde ve sonrasında doktorunuzun tavsiyelerine uyduğunuz müddetçe bu uygulama zararlı bir işlem değildir.
Et Beni Alınır mı?
Et beni görüntü olarak insanları rahatsız edebilir. Ayrıca kıyafetlere takılma, elle oynama gibi sebeplerden dolayı tahriş olabilir. Bu nedenle alınmasında bir sakınca yoktur.
Lazerle Ben Aldırma Fiyatları 2024
Ben aldırma yönteminde fiyatları işlemden işleme değişir. Benin büyüklüğü, miktarı, rengi, şekli gibi özellikler fiyatı etkiler. Ayrıca işlemin uygulanacağı kliniğin tecrübesi, cihazların kalitesi ve işlemi yapan uzmanın deneyimi de fiyatı artırabilir.
Ben aldırma işlemi, kozmetik açıdan kişiyi rahatsız eden benlerin yok edilmesi için uygulanır. Siz de yüz, boyun, dekolte bölgesi gibi görünür yerlerde bulunan benlerinizden şikayetçiyseniz lazer ile ben alma yöntemini tercih edebilirsiniz. Benlerinizin lazerle ben aldırmaya uygun olup olmadığını öğrenmek için bir dermatoloji uzmanı tarafından muayene olmalısınız.
Ben aldırma Seans Fiyatları: 750 ₺ – 2000 ₺ aralığındadır. Size özel sunacağımız paket fiyatlardan yararlanmak ve kampanyalar hakkında bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Bizlere +90 549 149 39 03 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Detaylı vaka görmek için instagram ve youtube adreslerimizden bizi takip edebilirsiniz.