Skip links

Bacak Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Bacak Germe Fiyatları 2024

    Bacak germe ameliyatı; bacakta kalın ve yağlı görünüm, sarkma gibi durumlara çözüm olarak uygulanan bir estetik işlemdir.

    Bacak Germe Ameliyatı Nedir?

    Üst bacak ya da diğer adıyla uyluk, genel vücut görünümünü önemli ölçüde etkileyen bir bölgedir. Ayrıca uyluk bölgesi, vücut kilosuyla yakın ilişkilidir. Kilo arttıkça uyluk kalınlaşıp daha yumuşak bir görünüm alırken kilo azaldıkça uyluk incelir. Ancak hızlı kilo verme uylukta sarkmaya neden olabilir. Yaşlanma da uylukta sarkmaya yol açan bir diğer sebeptir.

    Üst bacak görünümünden memnun olmayan kişiler için bacak germe ameliyatı uygun bir seçenektir. Bu işlemde bacak bölgesindeki ekstra yağ ve deri uzaklaştırılır. Böylelikle bacak daha fit, şekilli ve keskin hatlara sahip olur. İşlem yaptıran kişiler de pantolonların, eteklerin, şortların, mayo ve bikinilerin içerisinde kendini daha iyi hisseder.

    Bacak Germe Ameliyatı

    Bacak Germe Ameliyatı Kimlere Yapılır?

    Bacak germe; alt vücut görünümün iyileştirilmesi, bacakların daha fit, şekilli ve pürüzsüz görünmesi, bacak kontürünün daha düzgün olması amaçlarıyla yapılır. Bacağın daha zayıf ve şekilli görünmesi için öncelikle diyet ve egzersiz yapılmalı ve sonuç alınmaya çalışılmalıdır. Diyet ve egzersizin istenen sonuçlar için yetersiz olduğu durumlarda ise ameliyata başvurulabilir.

    Bacak germe ameliyatı ciddi invaziv bir işlemdir. Bu nedenle kişinin ameliyat için uygunluğu mutlaka uzman bir doktor tarafından değerlendirilmelidir. Kişinin sahip olduğu sağlık sorunları, düzenli kullandığı ilaçları ameliyat için engel oluşturabilir. Dolayısıyla bacak germe işlemi yapılacak kişinin ayrıntılı bir tıbbi sorgulaması yapılmalıdır.

    Bacak germe operasyonu aşağıda sayılan gruptaki kişiler için uygun olabilir:

    • Kilosu belirli bir süredir stabil olan
    • Uyluğunun iç ve/veya dış kısmında fazlalık yumuşak doku bulunan
    • Yara iyileşmesini geciktirecek ve ameliyata bağlı komplikasyon riskini ciddi derecede artıracak bir hastalığı bulunmayan
    • Sigara içmeyen
    • Ameliyat sonrası diyet ve egzersizle sağlıklı bir yaşam sürmeye gönüllü olan

    Bacak germe operasyonuna girecek kişilerin ameliyat sonrası sonuçlar ile ilgili gerçekçi beklentileri olmalıdır. Bunun için ameliyat öncesi kişinin, bu operasyonu çok kez yapmış tecrübeli bir uzmanla konuşması faydalı olacaktır. Uzman, kişinin ameliyat sonrası elde edeceği yaklaşık sonuçla ilgili gerek görsel gerek de sözel olarak örnekler verebilir.

    Bacak Germe Ameliyatı

    Bacak Germe Ameliyatı Çeşitleri Nelerdir?

    Bacak germe ameliyatının tüm çeşitlerinde temel yaklaşım uyluk bölgesindeki fazlalık yağ ve deri dokusunun alınmasıdır. Ancak bu işlem, farklı ameliyat türlerinde farklı yöntemlerle yapılır. Bacak germe operasyonu çeşitleri şu şekildedir:

    • İç (Medial) Bacak Germe: Medial tip germe işlemi en sık uygulanan bacak germe operasyonudur. Bu işlemde uyluğun fazlalık kısımları, kasıktan dize doğru açılan bir kesi aracılığıyla açılır. Bazen kesi diz yerine uyluğun arka kısmına doğru yapılır.
    • Mini Bacak Germe: Kişinin bireysel ihtiyacı ve isteği doğrultusunda daha az miktarda germe işlemi yapılacak kişiler için uygundur. Mini bacak germede diğer germe işlemlerine göre daha az kesiye ihtiyaç duyulur. Özellikle üst iç uyluk kısmında sarkma olan ve bu bölgeye yönelik çalışılacak kişilerde minik bacak germe tercih edilebilir.
    • Dış (Lateral) Bacak Germe: Lateral bacak germe işleminde fazlalık dokuları almak için yapılması gereken kesi kasıktan bacağın dış tarafına doğru açılır.
    • Vertikal (Dik) Bacak Germe: Bacaklardan çıkarılması gereken dokunun çok fazla olduğu durumlarda vertikal bacak germe ameliyatı tercih edilebilir. Bu tip ameliyatta yapılan kesi dize kadar uzanır. Kesinin uzun olması ameliyata bağlı komplikasyon riskini de artırdığından bu işleme çok sık başvurulmaz.
    • Liposuction ile Germe: Bazı kişilerin bacaktaki cilt esnekliği az olabilir. Bu kişilerde bacak germe ameliyatına ek olarak liposuction yapılarak fazlalık yağ dokusu alınır. Böylelikle cildin sarkmasının önüne geçilmiş olur.  

    Bacak Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Bacak germe operasyonu öncesinde kişinin ameliyatta kanamayı artırabilecek kan sulandırıcı, antienflamatuar ilaçları kesmesi ve kullandığı bitkisel supplementlere ara vermesi istenir.

    Ameliyat, genel anestezi altında yapılır. Dolayısıyla kişi ameliyat anında ‘uyku’ halinde olur, kendisine yapılan işlemlerin farkında olmaz ve herhangi bir acı, ağrı hissetmez. Genel anestezi vücutta solunum kasları da dahil olmak üzere tüm kasları gevşetir. Dolayısıyla anestezi alan kişilerin ameliyat boyunca solunum yapabilmesi için entübe edilmesi gerekir.

    Ameliyat başladığında bacak germe işleminin türüne göre bacağın belirli bölgesine kesi yapılır. Cilt üzerinde açılan bu kesiden bacaktaki fazlalık yağ ve deri dokusu alınır. Dokular alındıktan ve bacak yeniden şekillendirildikten sonra kesi bölgesine dikiş atılır ve ameliyat sonlandırılır.

    Bacak Germe Ameliyatı Sonrası

    Ameliyat sırasında operasyon bölgesine, buradaki fazla kan ve sıvının dışarı atılmasını sağlayacak ‘drenler’ takılır. Bu drenler sayesinde ameliyat yerindeki şişlik ve morarmanın belirli ölçüde önüne geçilir. Yara yerinden drene akan sıvı miktarı birkaç gün içinde azalınca da dren çıkartılır. Ameliyat sonrasında kişinin bacakta şişliği azaltan, pıhtı oluşma riskini sınırlayan özel çoraplar giymesi de istenebilir.

    Ameliyat sonrası bacakta bir miktar morarma, şişlik ve ağrı olması normaldir. Bu şikayetlerin giderek azalması beklenir. Şİkayetlerin artması durumunda işlemi yapan cerraha başvurmak faydalı olacaktır.

    Operasyon sonrası bacak görünümündeki değişim hemen fark edilebilir. Ancak ameliyata bağlı şişlik ve morarma gibi durumlardan dolayı sonucun tam anlamıyla görülmesi birkaç ayı bulabilir.

    Bacak Germe Ameliyatının Yan Etkisi, Zararı Var mıdır?

    Tüm ameliyatlarda olduğu gibi bacak germe işleminin de kendine ait bazı riskleri vardır. Bacak germede ciddi yan etki görülme ihtimali sınırlı olmakla birlikte işlemi yaptırmak isteyen kişiler şu risklerden haberdar olmalıdır:

    • Kanama
    • Yara izi kalması
    • Enfeksiyon gelişmesi
    • Cilt renginde değişim
    • Asimetri
    • Cilt esnekliğinin kaybolması
    • Sıvı toplanması
    • Bacakta kan pıhtısı oluşması (Derin ven trombozu)
    • Derin ven trombozuna bağlı kalp ve akciğer problemleri

    Sigara içme, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam; ameliyata bağlı riskleri artıran durumlardır.

    Bacak Germe Ameliyatı ile İlgili Sık Sorulan Sorular

    Bacak germe işlemi ile ilgili merak edilen sorular ve yanıtları şu şekildedir:

    Bacak germe ameliyatı kaç saat sürer?

    Bacak germe ameliyatı yaklaşık olarak 2 saat süren bir işlemdir. Operasyon sonrası kişi aynı gün içerisinde taburcu edilebileceği gibi bazı durumlarda bir gece hastanede yakın takip altında olması gerekebilir.

    Bacak germe öncesinde kilo vermek gerekir mi?

    İşlem öncesi kişinin hedeflediği, ideal kilosunda olması daha iyi olacaktır. Çünkü ameliyat sonrası fazla miktarda kilo vermek bacak kontürlerinin yeniden bozulmasına yol açabilir. Ameliyata girecek kişilerin en az 6 aydır sabit kiloda olmasının istenmesi de bu sebepledir.

    Bacak germe ameliyatı sonrası iz kalır mı?

    Operasyon sonrası kesinin dikildiği dikiş izleri tamamen geçmez. Ancak özellikle de ameliyatı deneyimli bir cerrah yaptıysa izler vücudun göze çarpmayan noktalarına denk getirilir. İzler ameliyat sonrası belirgin olsa da zamanla soluklaşır.

    Bacak germe ameliyatı fiyatı ne kadardır?

    Bacak germe ameliyatının türüne göre fiyat değişkenlik gösterir. Güncel bacak germe fiyatlarını öğrenmek için +90 549 149 39 03 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz. Bacak germe işlemi ile ilgili tüm sorularınızı yine aynı numara ile Whatsapp hattından bize ulaşabilirsiniz. Detaylı vaka görmek için instagram ve youtube adreslerimizden bizi takip edebilirsiniz.

    Leave a comment

    1. Sevgili Doktorumuz,

      Bacaj germe fiyatlari ne kadar?

      Tesekür ederim & Saygilar

    Call Now Button
    × WhatsApp